Vorige
Schoolgebouw LMC

Onderwijs volgen in een inspirerende omgeving.

Rotterdam
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Voor de nieuwbouw van het schoolgebouw van het Vak College Hillegersberg schreef LMC, het overkoepelden schoolbestuur, een aanbesteding uit op basis van de methodiek van Best Value Procurement (prestatiegerichte inkoop). Dura Vermeer won in januari 2016 de Engineer & Construct aanbesteding en in februari 2016 is het UAV-GC contract ondertekend. In deze overeenkomst waren wij verantwoordelijk voor het gehele ontwerp, de voorbereiding en realisatie van het schoolgebouw. Daarbij gaf LMC een doelstelling mee dat gerealiseerd moest worden: een gebouw dat de komende 50 jaar een veilige, schone, duurzame en onderhoudsarme lesomgeving biedt aan leerlingen, onderwijzend personeel en bezoekers.

Duurzaam

Alle klaslokalen worden geklimatiseerd middels vloerverwarming en gekoeld middels ventilatie.

Korte doorlooptijd

Door nauwe samenwerking met alle partijen is het gelukt om de school binnen negen maanden te realiseren naar volle tevredenheid van de opdrachtgever en de gebruikers.

Dura Vermeer Bouw Zuid West heeft in samenwerking met haar adviseurs en de architecten DKKR architectuur en de Jong Gortemaker Algra het ontwerp definitief gemaakt. Tegelijkertijd is de nieuwbouw virtueel op detailniveau in een 3D Bouw Informatie Model (BIM) uitgewerkt om de werkzaamheden van alle partners en bouwmaterialen op elkaar af te stemmen. Zo konden leerlingen tijdens de open dag van het Vak College al virtueel een kijkje nemen in het nieuwe schoolgebouw. Nadat het uitvoeringsontwerp gereed was en de omgevingsvergunning onherroepelijk, werd de oude school gesloopt en de eerste paal geslagen van de nieuwbouw.

Binnen negen maanden gerealiseerd

De uitdaging in dit project was de korte doorlooptijd. Daarbij had het team te maken met voortschrijdende inzichten van de opdrachtgever, waardoor het ontwerp ook tijdens de bouw nog gewijzigd moest worden. Door nauwe samenwerking met alle partijen is het gelukt om de school binnen negen maanden te realiseren naar volle tevredenheid van de opdrachtgever en de gebruikers.

Duurzaam en onderhoudsarm

Het Vak College Hillegersberg biedt een divers onderwijsprogramma aan voor het profiel dienstverlening en producten met blokken in de vorm van Business, Construction, Green en Arts, Health & Care, Fashion & Styling, Sports, Technology en Media-Design. Naast veertien klaslokalen zijn er ook speciale praktijklokalen en lokalen voor techniek gerealiseerd met snij- en zaagtafels, freesmachines, draaibanken en lasapparaten. De aula is tevens te gebruiken als theater.

De school is gebouwd conform Frisse Scholen Klasse B en uitgevoerd met diverse duurzame oplossingen, waaronder ventilatie op basis van CO2, lage temperatuurverwarming en ledverlichting. Alle klaslokalen worden geklimatiseerd middels vloerverwarming en gekoeld middels ventilatie. Bovendien zijn deze voorzien van een CO2-sensor en bedienapplicaties, waarmee CO2-waarden in het lokaal inzichtelijk worden gemaakt en temperaturen, verlichting en zonwering eenvoudig geregeld kunnen worden. Dit heeft geresulteerd in een school met een A+++ label.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.