Vorige
Sorghvliet

TRANSFORMATIE VAN MONUMENT RISE RESIDENCE

Den Haag
Bouw & Vastgoed

In het chique Zorgvliet in Den Haag hebben we 20 ruime appartementen (woonoppervlak 100 –200 m²) en een riant penthouse, opgeleverd aan de bewoners. De appartementen hebben een fantastisch uitzicht op het stedelijk panorama van de President Kennedylaan, de kustlijn van Scheveningen, het groen van park Sorghvliet en de skyline van de Haagse binnenstad.

Het voormalig kantoorgebouw is omgebouwd tot een luxe appartementencomplex in opdracht van De Maese Woningen. Tijdens de bouw is het pand tot Gemeentelijk Monument benoemd. Het gebouw bestaat uit zes bouwlagen die op zware betonnen kolommen geplaatst zijn, waardoor de begane grond, afgezien van een glazen entreeportaal, volledig vrijgehouden is. De kolommen vormen een schraagachtige constructie die tezamen met de afgeschuinde uiteinden van de onderzijde van de verdiepingsvloer voor een bijzondere belijning zorgen.

Voormalig trappenhuis

Bijzondere serres in het voormalige glazen noodtrappenhuis gecreëerd

Gemeentelijk monument

Tijdens de bouw heeft het een Gemeentelijk Monument status gekregen

De gevels worden gedomineerd door langwerpige raamstroken in een omkadering van een natuurstenen beplating. Het entreeportaal op de begane grond is vrijwel volledig van glas. De entree wordt gemarkeerd door een grote betonnen luifel, die schuin omhoog buiten het gebouw uitsteekt. ‘Los’ van een zijgevel zijn bijzondere serres gecreëerd is het voormalige glazen noodtrappenhuis.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.