Vorige
Sportcampus

Sport en buurt voor iedereen

Bij Dura Vermeer zijn we enthousiast om samen met de gemeente Rotterdam een nieuwe, groene en parkachtige woonwijk te creëren op de voormalige Sportcampus Varkenoord van Feyenoord in Rotterdam-Zuid. Deze wijk zal meer dan 800 woningen, twee middelbare scholen met een sporthal, een verzamelplek voor deelvervoer en andere voorzieningen huisvesten.

Als geselecteerde creatieve ontwikkelpartner voor de eerste 500 woningen, zijn we trots om deel uit te maken van deze duurzame ontwikkeling. De Sportcampus is een integraal onderdeel van de gebiedsontwikkeling Stadionpark, waarin wordt geïnvesteerd in sport, onderwijs, woningbouw, natuur en ondernemerschap.

Chantal Zeegers, wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen, deelt onze visie: "We gaan samen met Dura Vermeer een wijk ontwerpen en realiseren waar duurzaamheid en betaalbaar wonen centraal staan. We geloven dat deze innovatieve samenwerkingsvorm de haalbaarheid van de gehele ontwikkeling verhoogt en het ontwikkelingsproces versnelt."

Wijk in beweging

De Sportcampus wordt een wijk die beweging stimuleert en gezondheid bevordert. Het plan is om de omgeving zo in te richten dat beweging en ontspanning worden aangemoedigd. De wijk wordt grotendeels autovrij, met ondergronds parkeren.

Mens en dier

Duurzaamheid is een kernwaarde in deze gebiedsontwikkeling. We leggen de focus op biodiversiteit, klimaatadaptatie, gezondheid en inclusiviteit. Het resultaat is een 21e-eeuwse tuinstad waar het prettig wonen is voor mens en dier.

Nicolle Terlouw, directeur vastgoedontwikkeling van Dura Vermeer Bouw Zuid West, vat onze missie samen: "Deze duurzame Rotterdamse gebiedsontwikkeling, waarbij samenwerking een essentieel onderdeel is van de opgave, is ons op het lijf geschreven. We zetten ons in om de Sportcampus een toekomstbestendige plek van betekenis te laten worden."

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.