Vorige
Terreininrichting Isala Meppel

Eerste volledig elektrische ziekenhuis

Meppel
Augustus 2021-Maart 2022
2,093 miljoen
Bedrijfsleven
Infra

In samenwerking met Trebbe en Engie (TDE) heeft Dura Vermeer de terreininrichting van ziekenhuis Isala Meppel gerealiseerd. Dura Vermeer heeft de volledige uitwerking van het uitvoeringsontwerp en de realisatie van het groen verzorgd - terreinverhardingen en het meubilair. Bij de terreininrichting is zoveel mogelijk hergebruikt, gewerkt met lokale onderaannemers en inkoop van grondstoffen en afvoer van bouwstoffen bij lokale inzamelaars.

Het eerste volledig elektrische ziekenhuis van Nederland

Isala heeft de nieuwbouw van het ziekenhuis gegund aan de bouwcombinatie Dura Vermeer, Trebbe, Engie (TDE). De terreininrichting heeft Isala, om de integraliteit te borgen, middels TDE gegund aan Dura Vermeer en Engie. Dura Vermeer heeft de volledige uitwerking van het uitvoeringsontwerp en de realisatie van het groen verzorgd - terreinverhardingen en het meubilair. Waarbij Engie de realisatie van de terreininstallaties zoals OV en parkeervoorzieningen heeft verzorgd. 

Het ziekenhuis is voorzien van klimaatplafonds en warmtepompen, maar ook van een groen dak wat zorgt voor vergroening en bergen van hemelwater. Om het ziekenhuis van elektriciteit te voorzien, zijn er ook zonnepanelen geplaatst. Ook is er een zogenaamde ‘’beweegtuin’’ in het ontwerp opgenomen. Een groene omgeving om in te bewegen door middel van toestellen en wandelpaadjes voor de revaliderende patiënten van Noorderboog, wat tegelijk zorgt voor stimuleren van de biodiversiteit. 

meer duurzame projecten infra regio noord oost

Eerste volledig

elektrisch ziekenhuis

Hergebruik van

aanwezige puinfunderingen

Bestaande bomen

inpassen in het ontwerp

Inkoop van grondstoffen en afvoer

van bouwstoffen bij lokale inzamelaars

Inhuur en onderaannemers

uit directe omgeving betrekken

Groenaanplanting d.m.v.

gebiedseigen beplantingssoorten

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!