Vorige
1.200 kilometer zeekabel per jaar

Twentsche Kabelfabriek Eemshaven

Nieuwbouw Twentsche Kabelfabriek Eemshaven

Eemshaven
2023 - 2024
Bedrijfsleven
Bedrijfsleven
Groep

Op het terrein aan de Beatrixhaven in de Eemshaven zijn Dura Vermeer en Aannemingsmaatschappij Friso (onderdeel van Friso Bouwgroep) voor B.V. Twentsche Kabelfabriek (TKF) uit Haaksbergen gestart met de bouw van een nieuwe kabelfabriek. Met deze fabriek richt TKF zich specifiek op de productie van inter-array zeekabels, die de windturbines van offshore windparken onderling met elkaar verbinden. 

ZWARE LADINGSKADE IN DE BEATRIXHAVEN

De fabriek krijgt een fors hogere productiecapaciteit dan de bestaande faciliteit in Lochem en een prachtige ligging aan de zware ladingskade in de Beatrixhaven. Op korte termijn start de staalconstructie en gaan de bouwers echt de lucht in. Op de foto zijn de bouwwerkzaamheden op het zeven hectare grote terrein achter de zware ladingkade duidelijk zichtbaar. De bouw wordt uitgevoerd door de bouwcombinatie Dura Vermeer Bouw Hengelo, Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost en Aannemingsmaatschappij Friso.

1.200 KILOMETER ZEEKABEL PER JAAR VANAF EIND 2023

Dura Vermeer en Aannemingsmaatschappij Friso verwachten eind 2023 op te leveren, waarna TKF de eerste productie zal starten. Als de fabriek ‘on stream’ is, kan er 1200 kilometer zeekabel per jaar worden geproduceerd.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!