Vorige
Wegreconstructie Maasvlakte

Nieuwe kruising Antarcticaweg

Een veilige omgeving tussen de bestaande en nieuw te bouwen fabriek van Neste

Rotterdam
2022
Bedrijfsleven
Infra

Dura Vermeer gaat in opdracht van Port of Rotterdam een nieuwe kruising maken onder de Antarcticaweg op de Rotterdamse Maasvlakte. 

NIEUWE T-SPLITSING

In week elf is Dura Vermeer gestart met de realisatie van de nieuwe T-splitsing. De nieuwe zijweg van de Antarcticaweg wordt de calamiteiten in- en uitrit van de nieuwe bio fuels fabriek van Neste. De plaatsing van de duikers met een inwendige maatvoering van maar liefst drie bij twee meter is de eerste mijlpaal. Nu deze betonelementen geplaatst zijn, richt Dura Vermeer zich op de aanleg van de daadwerkelijke T-splitsing.

DUURZAAMHEID

Ook tijdens dit project geven wij invulling aan onze duurzaamheidsambitie “Uitstoot op 0”. Zo zetten we elektrisch klein materieel in en verlichten we de bouwplaats met duurzame bouwverlichting op accupacks. Het materieel dat wij inzetten bij het asfalteren draait bovendien op HVO-diesel. Deze diesel stoot circa twintig procent minder C02 uit dan reguliere diesel. Voor de uitvoering hebben wij een MKI-berekening gemaakt om de impact op het milieu in kaart te brengen. Na realisatie doen we dit nogmaals om te kijken hoe dit daadwerkelijk heeft uitgepakt. De duurzame inzichten die hieruit naar voren komen passen wij vervolgens toe bij andere projecten.

Antarticaweg Rotterdam, april 2022

Plaatsen betonkoker

De grote leidingkokers bieden in de toekomst een veilige omgeving voor de leidingen tussen de bestaande en nieuw te bouwen fabriek van Neste.

Antarticaweg Rotterdam, april 2022

Eerste mijlpijl

De plaatsing van de duikers met een inwendige maatvoering van maar liefst drie bij twee meter is de eerste mijlpaal.

SLIMME FASERING

Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer op de Antarcticaweg altijd doorgang vinden terwijl Dura Vermeer werkt in veilige werkvakken. We halen hierbij de vangrail zo laat mogelijk weg om de veiligheid van de werknemers te borgen. De continue bereikbaarheid is essentieel in een haven, waarbij de bedrijven 24/7 bereikbaar moeten zijn. We asfalteren de nieuwe kruising daarom tijdens twee gedeeltelijke weekendafsluitingen waarbij er altijd een rijbaan open blijft om verkeershinder te minimaliseren.

Lees meer van Dura Vermeer Haven & Industrie Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!