Goede Buur(t)
Een Goede Buur(t) is als een familie. Jong en oud zijn met elkaar verbonden en wonen en leven naast en met elkaar. De ene bewoner fungeert als inspiratiebron of juist steun-en-toeverlaat voor de ander. Maar hoe zorg je voor een leefbare buurt, die plaats biedt aan bewoners in elke fase van hun leven?
Versterken van sociale structuren
Een leefbare buurt
Juist omdat ontwikkelopaven steeds complexer worden is het van belang om verder te kijken dan de kaders van de ruimtelijke opgave. In onze gebiedsgerichte aanpak Goede Buur(t) stellen wij de buurt en de leefomgeving centraal om bestaande buurten beter te maken en zo bij te dragen aan de eerlijke stad. Sociale, ecologische en ruimtelijke ambities gaan hand in hand. We kijken vanuit een breed perspectief naar buurten; dat vraagt ook om een andere manier van investeren en samenwerken met onze partners. We hebben elkaar allemaal nodig. Wij zoeken in Goede Buur(t) daarom gezamenlijk, open en eerlijk naar de integrale vraag en ambitie
Zo brengen we onze missie – Het Goede Doen voor mens en natuur - met elkaar een flinke stap verder.
Een quickscan
Bewoners als lokale experts
Het integraal nadenken over een Goede Buur(t) start al voordat de opgave is geformuleerd. Want de kansen liggen juist in de beginfase, wanneer ruimte, sociale ambities en ecologie nog vol met elkaar concurreren om de schaarse ruimte, capaciteit en middelen. Daarom is Goede Buur(t) bovenal een uitnodiging om in een ontwerpend onderzoek met elkaar de ambitie en het proces te bevragen en een integraal afwegingskader te formuleren.