Vorige

Bestrijding invasieve soorten

Japanse Duizendknoop

Ongewenste bezoekers

Invasieve exoten zoals de Japanse duizendknoop of de Reuzenberenklauw zijn planten die zich snel verspreiden. De wortels groeien in kieren, scheuren en holle ruimtes en kunnen zo schade veroorzaken aan gebouwen, wegverhardingen en kabel- en leidingen-tracés met alle gevolgen van dien. In samenwerking met ecologen, bodemadviseurs, projectteam en partners zorgen wij voor de meest effectieve aanpak als het gaat om de bestrijding van invasieve soorten. 

Japanse Duizendknoop

Japanse duizendknoop

wordt tot de meest invasieve exoten gerekend.

Japanse Duizendknoop

Verwijderen

Eenmaal gevestigd lastig te verwijderen.

Bestrijding op maat

Het uitgraven en afvoeren van grond waar wortelresten in zitten vraagt om een nauwkeurige aanpak. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de mogelijkheden van bestrijding. Denk aan de bodemgesteldheid en bereikbaarheid maar ook de planning, het budget en het doel. We zorgen in samenwerking met de juiste specialisten voor de meest effectieve en passende manier voor verwijdering en voorkomen verspreiding van invasieve soorten. 

Invasieve plantensoorten willen blijven groeien. Door uitgebreid onderzoek en samen te werken met de juiste partijen blijven wij ze voor. We zijn continu bezig om andere technieken te onderzoeken, ontwikkelen en verbeteren.

Meer weten over de bestrijding van invasieve soorten rondom jouw project? Neem dan contact met ons op.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!