Vorige

Activiteit Kunstwerken

Fietsbrug

Technische hoogstandjes

Wij zetten kunstwerken neer waar Nederland nog jaren plezier van heeft. Technische hoogstandjes noemen we dat. Ze zijn altijd een mooie uitdaging die we graag aangaan, geholpen door de laatste innovaties en technieken.

Viaduct over A6

Digitaal bouwen

Het ontwerp van bruggen, ecoducten, tunnels, viaducten en fundaties maken we digitaal. Hierdoor bevestigen we dat onze gemaakte plannen kloppen en kunnen we vroegtijdig inspelen op eventuele onvoorziene problemen. Digitaal bouwen bespaart kosten, reduceert overlast en versnelt het bouwproces. Tijdens het inhijsen, inschuiven of inrijden van een kunstwerk komt alles op één moment samen. Je leeft er maanden, misschien wel jaren naartoe. Valt het ertussen en past het op de plek?

Betonrot sensor kunstwerken

Innovatief

Door betonsensoren kunnen bruggen aangeven als er onderhoud nodig is.

Prins Clausbrug Dordrecht - Dura Vermeer - (4)

Digitaal bouwen

Het bespaart kosten, reduceert overlast en versnelt het bouwproces.

SENSOREN

Op het gebied van innovatie gaan we nog een stapje verder. We laten kunstwerken namelijk praten. Dat een brug naarmate de jaren verstrijken, onderhoud nodig heeft, dat weten we. Maar wanneer precies? Dat vertelt het zelf door de betonsensoren die op strategische plekken in de brug zijn geplaatst. Deze sensoren meten de temperatuur, vochtigheid en het ontstaan van corrosie. Als er een afwijking van de toegestane norm wordt ontdekt, kan tijdig ingegrepen worden. Dat resulteert in lagere kosten en een betere planning van onderhoud. De sensoren zijn toepasbaar op nieuwe en bestaande kunstwerken.

Staat er een kunstwerk op stapel? Samen maken we er een meesterwerk van.

Neem contact met ons op.

Activiteiten

Bekijk deze gerelateerde expertises en activiteiten.

Bekijk alle Activiteiten

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Erik van Doorn

Manager bedrijfsbureau & bedrijfsleider civiel Regio Noord-Holland, Regio Utrecht, Regio Flevoland
Erik van Doorn