Vorige

Innovatie

Samen werken aan de toekomst

Geschiedenis schrijven door naar de toekomst te kijken. Dat doen we al 169 jaar bij Dura Vermeer. We leven in een spannende tijd; verandering in onze sector is een constante, de snelheid waarmee de wereld om ons heen verandert is nieuw. De verwachtingen van onze klanten en opdrachtgevers ontwikkelen continu. Daarnaast worden we steeds vaker geconfronteerd met complexe maatschappelijke vraagstukken. Deze tijd biedt volop uitdaging, maar juist ook veel nieuwe kansen. Kansen om efficiënter, meer klantgericht en bovenal duurzamer te werken.

Revolutie: de Circulaire Weg

Met de Circulaire Weg zetten we een stap richting een volledig circulaire economie, van bezit naar gebruik.

Generative Design: digitaal op volle kracht vooruit

Het AFAS Service Center, ontworpen met Generative Design in BIM.

VERNIEUWER IN DE BOUW

De ambities zijn hoog. Wij willen vooroplopen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, digitalisering en moderne arbeidsrelaties. Een organisatie, die door effectieve innovatie een voorsprong heeft in de markt en doorlopend waarde toevoegt voor medewerker, klant en maatschappij. Om dit te bereiken zijn we continu op zoek naar vernieuwingen. Goede ideeën ontstaan in alle lagen van onze organisatie, die laten we niet verloren gaan. Innovatieve ideeën worden continu aangejaagd, gefaciliteerd en gecoördineerd. Samenwerken is hierbij het uitgangspunt, samenwerken met onze collega’s, onze klanten, met onze partners en natuurlijk ook met startups en scale-ups.

Betonrot sensor kunstwerken

Slimme infrastructuur

Dura Vermeer werkt o.a. aan slimme betonsensoren bij bruggen, parkeersensoren en digitaal schouwen met camera’s en artificiële intelligentie (AI).

Uniek! Ontwikkeling van het eerste PCS circulaire woningbouw concept

SLIM INSPELEN OP ONTWIKKELINGEN

Proactief bedenken en bieden wij innovatieve oplossingen, oplossingen die van grote waarde zijn voor onze klanten en onze leefomgeving. Met innovaties kunnen we het verschil maken. Enerzijds door oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken. Zo kijken wij naar slimme integrale oplossingen gericht op de CO2-uitstoot en circulaire woon-, kantoor- en mobiliteitsconcepten. Anderzijds door onze bouw- en bedrijfsprocessen te optimaliseren. Hierdoor creëren wij een veiligere omgeving voor onze mensen en reduceren wij faalkosten. Enkele spraakmakende onderwerpen waar we in investeren zijn betonrecycling, de Virtual Factory, snellaadpleinen, de toepassing van biobased materialen en het hergebruiken van kunstwerken.

Door onze verantwoordelijkheid te nemen, voegen we blijvend waarde toe aan een duurzame leefomgeving voor iedereen.

Zo bouwen wij aan de toekomst!

WattHub

Het eerste snellaadplein voor groot materieel.

Hergebruik liggers

Prefab liggers hergebruiken die van een ander viaduct afkomstig zijn.

Een bouwkeet opladen met je auto?
De Asphalt Recycling Train wordt getest op de A73
Verlichting-as-a-service (Lumi-Us) op de N279 in Brabant

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.