Vorige
Nieuws

Start testfase Asphalt Recycling Train

Op zondag 10 oktober is door Rijkswaterstaat en Dura Vermeer het symbolische startschot gegeven voor de test- en onderzoeksfase van de Asphalt Recycling Train tijdens het door Via Optimum (combinatie Dura Vermeer en Van Doorn Geldermalsen) geplande onderhoud aan de A73 tussen Boxmeer en Venray. De inzet van de Asphalt Recycling Train is onderdeel van de “impulsmaatregelen duurzaamheid” die Rijkswaterstaat samen met Via Optimum in het project gaat implementeren.

Bekijk hier de vlog!

Implementatie

In deze eerste fase gaat het enkel om de “voorkant” van de Asphalt Recycling Train, waarbij de bestaande ZOAB-laag achtereenvolgens wordt verwarmd, losgewoeld, opgepakt en afgevoerd. In de tweede fase, naar verwachting in 2022, wordt de gehele Asphalt Recycling Train ingezet.

Hergebruik ter plekke

De Asphalt Recycling Train is de verzamelnaam voor een aantal machines die het asfalt ter plekke verwijderen, recyclen en opnieuw aanbrengen. Met deze methodiek wordt 100% van het materiaal op locatie hergebruikt en wordt er een aanzienlijke afname van het bouwverkeer behaald omdat voor het asfalteren nauwelijks aan- en afvoer van materialen meer nodig is.

Verhitting

Het oude asfalt wordt verhit door stoom, waarna het losgewoeld kan worden.

Duurzaam

Er is minder bouwverkeer omdat er nauwelijks aan- en afvoer van materialen nodig is.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van Dura Vermeer Infra Assetmanagement Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!