Vorige

Activiteit Oogstmanagement

Graafmachine

Urban Miner

Innovatie en duurzaamheid staan hoog op de agenda bij Dura Vermeer. Met urban miner richten we ons op het sluiten van de grondstoffenkringloop voor zowel de bouw- als de infra-activiteiten. We geven hiermee invulling aan onze duurzaamheidsambities én spelen in op de vraag van klanten naar hergebruik en het opnieuw toepassen van grondstoffen en materialen.

graafmachine op reststoffen en puin

Tweede leven voor puin

Al decennia lang geven we puin dat vrijkomt tijdens sloop- en renovatiewerkzaamheden een tweede leven en maken we er hoogwaardige secundaire bouwstoffen van.

Upcycling

Slooponderdelen uit onze gebouwen moeten een tweede, derde en vierde leven krijgen.

We gaan uit van upcycling van materialen en elementen. Daarbij gaan we radicaal te werk: het sloopproces wordt volledig digitaal waardoor we kunnen oogsten in plaats van slopen. Slopen bestaat straks niet meer. We maken daarvoor gebruik van innovatieve oplossingen als de blockchain, maar ook van toepassingen die we nu nog niet eens kennen. Onze visie is dat het succes afhangt van de mate waarin ontwerp, grondstof en timing naadloos op elkaar aansluiten. Samenwerking met alle ketenpartijen is dan ook cruciaal om tijdig de juiste materialen te kunnen oogsten en in te zetten in nieuwe projecten. Daarom werken we nauw samen met producenten, leveranciers, universiteiten, en allerlei startups. De kennis die we gezamenlijk opdoen, levert een volgende stap in de duurzame ambities van ons bedrijf en ons land.

Bekijk de video:

CIRCULAIRE HUB

In Rotterdam hebben we een unieke circulaire bouwhub geopend: Dura Vermeer Urban Miner. Dit is de vaste plek waar we, naast duurzame bouwlogistiek, ook gebruikte bouwmaterialen en gebouwelementen en -onderdelen tijdelijk opslaan, bewerken en weer een nieuwe bestemming geven. Hier komen opslag en transport uit de regio bij elkaar. Vanaf de bouwhub wordt alle binnenstedelijke logistiek elektrisch opgepakt waardoor CO2-uitstoot verder wordt gereduceerd. De reststoffenverwerking bewerkt materialen en elementen zodat deze een tweede leven krijgen en opnieuw ingezet kunnen worden.

Lees meer van Dura Vermeer Urban Miner Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!