Vorige

Expertise Water

Dijkversterkingen

We leven in een waterrijk land

Wie denkt aan Nederland denkt vaak aan de hoofdstad, de groene landschappen, de oneindige infrastructuur en… regen. Je zou zeggen dat we eraan gewend zijn en ons er niet meer zo druk om maken. Maar wat als je in een gebied woont dat omringd is met water? En je merkt dat de waterstand steeds hoger wordt? Hoe veilig zou jij je voelen? Precies. Daarom is onze missie om Nederland droog te houden.  

Onze missie

Nederland droog houden.

Circulaire bouwgrond

Zowel groot als klein

Wij werken aan integrale projecten en projecten op kleinere schaal.

WE DOEN HET NIET ALLEEN

Wij werken voor integrale projecten al jarenlang samen met vaste partijen – Ploegam, ingenieursbureaus Tauw, Fugro en landschapsarchitect H+N+S – aan gebiedsontwikkelingen of dijkversterkingen, waarbij we de projecten inpassen in de omgeving. Deze samenwerking is uniek in Nederland. Onze ervaringen, expertise, project- en proceskennis worden in deze Dijkenalliantie gebundeld, of misschien kunnen we beter zeggen verdubbeld. Door vanaf de planfase betrokken te zijn, kunnen we snel meedenken met de opdrachtgever en de uitvoeringsmethode gemakkelijk aanpassen aan het ontwerp.  

ALLES IN GOED OVERLEG

Op kleinere schaal garanderen we bewoners droge voeten door middel van het realiseren van waterbergingen, het vervangen of renoveren van gemalen en het ontkoppelen van woningen. Alles gaat in goed overleg met omwonenden, want onze werkzaamheden hebben grote impact op de omgeving. Daarom zijn wij continu op zoek naar de wensen en behoeften van mensen die er dagelijks zijn, langsrijden of dichtbij wonen.  

We werken hard

Samen maken we ruimte voor de rivier in Limburg, waar ze zich na de overstromingen rond de Maas in de jaren ’90 pertinent met het oog op de toekomst beschermen tegen hoogwater. Ons doel? Een waterstandsverlaging van 37 centimeter. Kinderen in Pijnacker spelen bij laagwater op een speelplein middenin een waterberging, maar bij hoogwater doet de berging zijn werk. In het centrum van Zwolle pakken we de dijkversterking van de Zwolse stadsdijken aan om te zorgen voor een veilige woon- en leefomgeving. En in de regio Wolferen-Sprok bestaat onze opgave uit het versterken van afgekeurde dijkvakken op verschillende faalmechanismen over een tracélengte van ongeveer 15 kilometer. 

Klaar voor een veilige toekomst? Neem contact met ons op.  

Activiteiten

Ontdek onze andere expertises en activiteiten op het gebied van infrastructuur.

Bekijk alle expertises en activiteiten

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Harbert van der Wildt

Directeur Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Regio Heel Nederland