Vorige

Activiteit | Woningbouw Grondgebonden woningbouw

Elk jaar levert Dura Vermeer zo’n 2.500 nieuwe woningen op. Onze buurten, gebouwen en steden kun je zien als sociale ecosystemen. Alles hangt met elkaar samen: waar je huis staat, of je een gezonde werkomgeving hebt, of je toegang hebt tot belangrijke voorzieningen zoals zorg en onderwijs en of je je rekening wel kunt betalen aan het einde van de maand.

We zetten ons in voor omgevingen waar mensen zich goed en makkelijk kunnen verbinden met wat ze nodig hebben om zich goed te voelen en zich te ontwikkelen. We besteden aandacht aan de toegankelijkheid van belangrijke voorzieningen zoals mobiliteit. We werken actief aan betaalbaarheid en kwaliteit voor iedereen. Dankzij onze expertise in conceptueel bouwen kunnen we kostenefficiënt, duurzaam en vooral snel opleveren.

Historische plekken toekomstbestendig maken

Hefkwartier, Rotterdam

Sociale ecosystemen creëren

Ruimte voor iedereen

Op naar nul uitstoot

De klimaatsdoelen van Parijs zijn duidelijk: om verdere opwarming van de aarde tegen te gaan moet de CO2-uitstoot in 2030 gehalveerd zijn en teruggebracht worden naar nul in 2050. Strenge klimaatwetgeving is in aantocht. En heel eerlijk: als sector spelen we een aanzienlijke een rol als het gaat om het evrlagen van de landelijke C02 uitstoot. Het roer moet om, dat is duidelijk. Dat levert nieuwe zoektochten en innovaties op, maar stelt ons ook voor nieuwe uitdagingen.

 

‘Wij zijn aan zet. Wat we nu doen, bepaalt of onze kinderen straks nog van een gezonde, leefbare aarde en samenleving kunnen genieten.’

- Lizzy Butink, landelijk manager duurzaamheid 

denk in mogelijkheden

PCS is een doordacht bouwconcept dat uitgaat van vooraf gemaakte keuzes, maar alle ruimte laat voor individuele wensen. Een uitbouw, een extra verdieping of het verschalen van de woningdiepte en -breedte, met een hellend dak of platte daken. Alles kan. Met de woningconfigurator heb je direct inzicht in de keuzemogelijkheden en haalbaarheid van je project. Binnen 1 dag werken we in co-creatie offerte op maat uit. Een dag later kunnen we het project engineeren en de bouwaanvraag indienen. En het bouwen zelf? In 12 weken is een PCS-woning gereed.

lees meer

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!