Vorige

Waarmaken van ambities Over Dura Vermeer

Historie Dura Vermeer

Dura Vermeer is een familiebedrijf dat al bestaat sinds 1855. We zijn een onafhankelijke bouwonderneming die actief is in Nederland. Onze onafhankelijkheid en langjarige continuïteit vormen de basis voor onze strategie. Met een omzet van bijna € 1,9 miljard en ruim 3.400 medewerkers (3.073 fte) behoren we tot de top van de Nederlandse bouwsector. Wij zijn actief in de woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructuur en techniek. Onze kernactiviteiten omvatten het ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van bouw- en infrastructurele projecten, inclusief beheer en onderhoud, renovatie en transformatie.

Direct naar:

Documentaire: Het Fundament van Dura Vermeer

Historische foto Dura Vermeer

169 jaar telt nog steeds

In 1855 opende Dura de eerste timmerwinkel op het Rotterdamse Katendrecht. Vermeer begon in 1961 haar wegenbedrijf in Cruquius en in 1998 fuseerden wij tot één Dura Vermeer. Tal van mooie en bijzondere bouw- en infraprojecten later staat er nog steeds een bedrijf met ruim 3.400 medewerkers en een omzet van 1,9 miljard euro. En behoren wij tot de top van de meest innovatieve en duurzame bouwbedrijven van Nederland​. 

ONZE TOP 165 PROJECTEN

ONZE ORGANISATIE

Met meer dan twintig zelfstandige werkmaatschappijen combineren we een sterke regionale verankering met de kennis, kracht en middelen van een landelijk opererend bedrijf. Onze kernactiviteiten betreffen ontwikkeling en realisatie van bouw- en infrastructurele projecten, onderhoud en renovatie. Vaak complexe opgaven, waarbij kwaliteit en veiligheid cruciaal zijn. Onze activiteiten zijn gefundeerd op een solide financiële basis en een open en betrouwbare stijl van zaken doen. Dat is onze norm en waar onze klanten zich in herkennen.

BEKIJK WERKMAATSCHAPPIJEN

Raad van Bestuur

Van links naar rechts: Theo Winter (COO), Job Dura (CEO) en Lowick Barg (CFO)

Raad van Commissarissen

Foto van links naar rechts: R. Vollebregt, M.E. van Lier Lels, B. Vree (Voorzitter), P.S. Overmars (Vicevoorzitter), I.G.C. Faber

Cornerstone

Dura Vermeer is met haar hoofdkantoor gevestigd in het gebouw Cornerstone in Rotterdam, dat zich bevindt tegenover de ingang van Rotterdam The Hague Airport.

Missie & Visie

De bouwsector zit midden in een transformatie: het belang van duurzaam werken is groter dan ooit, de rol van digitalisering is explosief gegroeid en de vraag naar hoogwaardige techniek is sterk toegenomen. Daardoor ontstaan er nieuwe manieren van werken en worden klantrelaties en samenwerkingsverbanden anders ingevuld. Ook ontstaan er andere verdienmodellen. Dura Vermeer wil vooroplopen en innovatie en verduurzaming mede vormgeven. Dat doen we in onze aanpak, onze keuzes en onze werkwijzen. Vanuit de kracht van het sterke familiebedrijf dat we zijn en de onafhankelijke positie die we hebben, omarmen we deze veranderingen om de continuïteit van ons bedrijf te waarborgen en waarde toe te voegen aan de Nederlandse samenleving. Wij zijn een betrouwbare, langjarige samenwerkingspartner in het realiseren van een hoogwaardige en duurzaam gebouwde omgeving, gemaakt voor en door mensen.

Kernwaarden

Veiligheid op één

Veiligheid bij Dura Vermeer betekent iedereen, elke dag, veilig en gezond van en naar huis. We creëren een duurzame veiligheidscultuur en werken continu aan het verhogen van het veiligheidsbewustzijn van onze medewerkers én die van onze partners. Pro activiteit en verantwoordelijkheid nemen staan daarbij centraal.  

ONTDEK HOE WIJ VEILIGHEID OP #1 ZETTEN

De belofte aan onze medewerkers

Onze mensen maken al meer dan 169 jaar Dura Vermeer, ze vormen de kern van ons familiebedrijf. Met onze mensen maken we iedere dag werk van het Nederland van vandaag én morgen. Hoe er in ons land wordt gereisd, gewerkt, gewoond en geleefd. We zien en voelen dat onze projecten ertoe doen. Gedreven door vakmanschap en ondernemerschap brengen we samen ideeën tot werkelijkheid. Daar zijn we trots op. Alles wat we doen, doen we met passie en vanuit onze kernwaarden: veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Met continuïteit en onafhankelijkheid als onze belangrijkste drijfveren. Iedereen binnen Dura Vermeer draagt hier, vanuit de eigen rol, direct of indirect, een steentje aan bij. Met een pragmatische blik en een sterke focus op duurzaamheid, digitalisering en innovatie, streven wij ernaar niet alleen het beste bedrijf binnen de sector te zijn, maar ook de beste werkgever voor onze ruim 3.400 medewerkers.

Werken-bij website 

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.