Vorige

Expertise | Woningbouw Transformatie

Ruimte wordt een steeds schaarser goed. Hierdoor neemt de complexiteit van (vernieuw)bouw-vraagstukken toe. Hoe verdelen we de schaarse en kostbare ruimte die er is? Hoe maken we het meeste mogelijk op minder vierkante meter? En hoe beperken we onze uitstoot tijdens het bouwproces?

Transformatie speelt hierin een cruciale rol. De behoefte aan woningen neemt toe, maar de bebouwde omgeving heeft weinig ruimte voor nieuwbouwlocaties. Er is simpelweg meer ruimte nodig dan we feitelijk hebben. We moeten creatief gaan denken, om zo iedereen een plek te kunnen bieden en om onze footprint te beperken. Zo wil Dura Vermeer Het Goede Doen. Voor mens én aarde. 

Elke meter telt

Om de ruimte die we hebben, te optimaliseren

Gebruiken wat we al hebben

Van confectiefabriek naar loftwoningen

Meer doen op minder vierkante meter

We zoeken naar nieuwe (compacte) woonvormen en plattegronden, naar nieuwe oplossingen voor wonen, mobiliteit, lokale energie, dubbel ruimtegebruik, mogelijkheden om bestaande appartementencomplexen op te toppen, flexibiliteit in gebruik en functie en de nieuwe deel- economie. Voor grondgebonden woningen tot en met binnenstedelijke appartementencomplexen. Maar ook: we houden en verduurzamen wat al goed wás en koesteren wat leeg, wild en vrij moet blijven.

 

‘Optimaal ruimtegebruik zoeken we op alle schaalniveaus: stad, wijk, buurt en woningplattegrond.’

- Jim Pulles, conceptontwikkelaar

creatieve transformatieconcepten

Wij hebben het (eigen) vermogen en alle benodigde disciplines onder één dak om het tot een succes te maken: (concept)ontwikkeling, design, bouw en infrastructuur. Wij ontzorgen je graag met creatieve transformatieconcepten, en een toekomstbestendig resultaat waarmee jouw gebouw of gebied in goede handen is.

Expertises

Bekijk hier onze andere expertises.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.