Vorige
Nieuws

Roof2Road mogelijk gemaakt door aanpassing asfaltcentrales Dura Vermeer

Dura Vermeer werkt verder aan verduurzaming van de Nederlandse wegen door de eigen asfaltcentrales geschikt te maken voor Roof2Road. Roof2Road verbetert de kwaliteit van het asfalt met de hoogwaardige eigenschappen van het gemodificeerde bitumen van dakbedekking. Doel is bij te dragen aan een circulaire economie door de bitumen op daken een tweede leven te geven in de weg.

Meer over Roof2Road

VAN DAK NAAR WEGDEK

Roof2Road bitumen is een hoogwaardige circulaire bouwstof voor asfalt. Door inzet van dit bitumen worden waardevolle grondstoffen behouden door ze opnieuw in te zetten in plaats van te verbranden. Zo is er sprake van upcycling van asfaltwegen en komen we hoger op de ladder van circulariteit. Door toevoeging van tweeënhalf procent Roof2Road-bitumen kan duurzamer en beter asfalt worden geproduceerd. Hiermee reduceert Dura Vermeer haar CO2 –uitstoot.

HOGE KWALITEIT, LAGE MKI

Roof2Road PMB (Polymeer Gemodificeerd Bitumen) bestaat uit een combinatie van gerecyclede nieuwe dakrollen en gekwalificeerde streng gecontroleerde en geteste gebruikte dakbedekking. Roof2Road PMB SBS (Styreen Butadieën Styreen) bestaat uit nieuwe met SBS gemodificeerde dakbedekking. Beide producten hebben een laag gehalte aan polycyclische aromatische koolwaterstoffen (pak's). Door toevoeging van Roof2Road-bitumen gaat de kwaliteit van het asfalt omhoog, terwijl de kosten gelijk blijven. Daarbij zijn de milieukostenindicator-scores (MKI) van deze producten extreem laag in vergelijking met regulier asfaltbitumen, zodat duurzaamheid wordt beloond bij aanbestedingen.

CE-MARKERING

Roof2Road is begonnen als Roof2Roof: bitumenrecycling van dak naar dak. Het bedrijf kreeg in 2018 van Kiwa Nederland een CE-markering op gerecyclede bitumen voor de wegenbouw, een vrij unieke prestatie in Europa.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!