Vorige
Nieuws

Asfalt met olijfolie? Start pilot Ecopave C in het Amsterdamse Bos

Sinds november 2021 doet het Amsterdamse Bos mee aan een proef met duurzamer asfalt. Een deel van het wandel- en fietspad in het verlengde van de Duizendmeterweg ten noorden van het Bostheater heeft een onderlaag van asfalt, gemengd met plantaardige biobased olie (olijfolie) gekregen. Deze laag is milieuvriendelijker omdat hij koud kan worden aangelegd. Dat scheelt veel aardgas en daardoor CO2- uitstoot. Naast het proefvak is door Dura Vermeer ook een laag traditioneel asfalt aangelegd, om te kunnen vergelijken. Medio mei 2022 is het monitoringsonderzoek afgerond.

Bekijk de aanleg in het Amsterdamse Bos

SOK Amsterdam

Dura Vermeer voert binnen het project SOK Amsterdam infraprojecten uit in het Amsterdamse Bos. Dat betekent dat sinds eind 2019 het Amsterdamse Bos en Dura Vermeer intensief samenwerken. Veel doorgaande paden die worden opgeknapt, worden voorzien van een nieuwe laag asfalt. Als onderdeel van de samenwerking worden de infraprojecten zoveel mogelijk uitgevoerd in lijn met de duurzaamheidsambities van zowel Dura Vermeer als het Amsterdamse Bos.

Duurzaamheidsambities

De gemeente Amsterdam heeft de ambitie om in 2050 een volledige circulaire en duurzame infrastructuur te hebben en CO2 te verminderen. Bovendien wil zowel de gemeente als Dura Vermeer uitstootloos bouwen zonder broeikasgassen, luchtvervuiling en geluidsoverlast, door de inzet van zoveel mogelijk elektrisch materieel. De proef met het circulaire koude asfalt is een goede stap in de richting om deze duurzame en klimaatadaptieve doelstellingen te kunnen realiseren.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Sander Haagedoorn

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland
Sander Haagedoorn