Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en Amsterdam werken samen aan reductie logistieke footprint

Dura Vermeer heeft zich gecommitteerd om de logistieke footprint van Amsterdam verder terug te dringen. Op de door de bouwer uitgevoerde projecten in en rondom de stad wordt uitsluitend met (beschikbaar) elektrisch materieel gewerkt, om de uitstoot van C02 en andere schadelijke stoffen te reduceren. Onderdeel van de aanpak om het logistieke systeem van Amsterdam veiliger, lichter, schoner en slimmer te maken, is de inzet van een volledig nieuw gebouwde elektrische vrachtauto.

Job Dura, voorzitter Raad van Bestuur van Dura Vermeer: ‘Als familiebedrijf vinden wij het belangrijk om duurzame investeringen op de lange termijn te doen. Om de gehele branche duurzamer te maken is het noodzakelijk om gezamenlijk te blijven experimenteren en innoveren. De gemeente Amsterdam heeft ons uitgedaagd een stap extra te zetten. Dit heeft onder andere geresulteerd in de aanschaf van deze elektrische truck, waarmee wij onze duurzaamheidsambitie “Uitstoot op 0” waar kunnen maken.’

Samenwerkingsakkoord Logistiek 020

De logistieke behoefte in Amsterdam neemt de komende jaren alleen maar toe en dit komt de leefbaarheid niet altijd ten goede. Het “Samenwerkingsakkoord Logistiek 020” van de gemeente Amsterdam, waarvan Dura Vermeer één van de ondertekenaars is, moet leiden tot een schonere en slimmere aanpak. Dura Vermeer heeft zich daarbij als doel gesteld om vanaf 2028 volledig emissievrij in de binnenstad van Amsterdam te werken. De bouwer voert sinds medio 2019 projecten (Klein Wegenwerken en Elementenverhardingen) uit voor de gemeente binnen de Samenwerkingsovereenkomst (SOK) Amsterdam. Er wordt gewerkt vanuit centrale hubs om zo transportbewegingen te reduceren, zoveel mogelijk elektrisch materieel ingezet en zonne-energie opgewekt voor mobiele oplaadcontainers en duurzame bouwketen.

Wethouder Egbert de Vries (Verkeer en Vervoer, Water en Luchtkwaliteit): ‘Amsterdam investeert samen met Dura Vermeer in uitstootvrije logistiek en bouwplaatsen. Door samen te investeren bouw je aan een duurzame, schone, toekomst en verkleinen we de logistieke footprint. Samen leren we veel over logistieke processen, oplaadinfrastructuur en de inzetbaarheid van elektrische wagens. We kijken met trots naar deze samenwerking en hopen de vrachtwagen nog veel in de stad te zien.’

Samen innoveren

Maandag 5 juli kwamen wethouder Egbert de Vries en directielid Marten Klein van Ingenieursbureau Amsterdam, bijeen met bestuursvoorzitter Job Dura van Dura Vermeer, regiodirecteur Adelbert de Vreese van Dura Vermeer Infra Regio Noord West, directeur Adriaan de Jong van Dura Vermeer Infra Regionale Projecten, Sander Haagedoorn, bedrijfsleider Dura Vermeer Infra Regio Noord West en Mathijs Vrijbloed van Vrijbloed Transport B.V. om het elektrische wagenpark en materieel van Dura Vermeer te bekijken.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Sander Haagedoorn

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland
Sander Haagedoorn