Vorige
Nieuws

Mobiele oplaadcontainer voor elektrisch materieel

Op project SOK Amsterdam is een mobiele oplaadcontainer geplaatst. In deze container kan het elektrische materieel opgeladen en veilig opgeslagen worden. Dit gebeurde tot voor kort in de vergaderruimte of de schaftkeet: een niet zo wenselijke situatie. Samen met Dura Vermeer Materieeldienst is er gezocht naar een passende oplossing, wat resulteerde in een mobiele oplaadcontainer.

TWEE COMPARTIMENTEN

De 20ft container beschikt over dubbele deuren in verband met de bereikbaarheid van beide zijdes. Deze deuren zijn voorzien van LED buitenverlichting met sensor. Een stelling met achterwand verdeelt de container in twee compartimenten. Het grote compartiment biedt plaats aan de elektrische shovel en twee elektrische scooters, waarbij een oprijplaat is bevestigd voor een makkelijk ingang. Bij het kleine compartiment kunnen motorslijpers, stampers en trilplaten opgeladen worden.

VEILIGHEID

Lithium batterijen mogen niet worden opgeladen onder 3 graden Celsius, vandaar dat er een verwarmingsunit met thermostaat is ingebouwd. Aan beide zijdes is een brandblusser opgehangen die speciaal bestemd is voor lithium branden, plus een Hillson brandmelder die gekoppeld is aan de alarmcentrale van de hoofdkeet. De container is voorzien van een geaarde groepenkast met aardlekschakelaars en goedgekeurde aarding. Verder zijn er antislip strips aangebracht in het grote compartiment om uitglijden te voorkomen en een schokabsorberende vloermat in het kleine compartiment. Ook is er een ventilatiesysteem aanwezig, dat de lucht in de container meermalen per uur volledig ververst.

SLIMME EN SCHONE STAD

Sinds begin vorig jaar heeft Dura Vermeer Infra Regio Noord West een samenwerkingscontract met Gemeente Amsterdam. Dit meerjarig onderhoudscontract is gestoeld op het samen realiseren van een slimme en schone stad. De werkzaamheden betreffen het onderhoud voor de elementenverharding in Zuidoost en kleine asfalt wegenwerken in Noord, Nieuw-West, Zuidoost en het Amsterdamse Bos. Bij al deze werkzaamheden wordt zoveel mogelijk elektrisch materieel ingezet, wat bijdraagt aan onze duurzaamheidsambitie “Uitstoot op 0”.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.