Vorige
Nieuws

Dura Vermeer koopt elektrische asfaltwals

Elektrische asfaltwals

Dura Vermeer heeft voor de wegenbouwprojecten een elektrische wals aangeschaft. Het is een concrete stap in opmaat naar een emissievrije bouwplaats.

De elektrische wals is ontwikkeld door Green Road Equipment (Geba) en Urban Mobility Systems. Met een capaciteit van minimaal 8 werkuren is hun eerste elektrische wals nu klaar en inzetbaar. Dura Vermeer is de trotse eigenaar geworden van deze machine die ingezet wordt bij de aanleg van asfalt.

Uitstoot op 0

De elektrische asfaltwals draagt bij aan onze duurzaamheidsambitie.

Een gewicht van 12 ton

Hierdoor kan de wals zonder te trillen een goede verdichting en asfaltverhardingen bereiken.

UITSTOOT OP 0

De aanschaf van de elektrische wals sluit aan bij de duurzaamheidsmissie van Dura Vermeer: in 2030 draagt iedere oplossing bij aan een gezonder en groener Nederland, waarbij we ons onder andere richten op “uitstoot op 0”. Dit jaar hebben we op al onze projecten de CO2-reductie gemeten. Het heeft ons heel veel inzicht gegeven in hoe we minder CO2 kunnen uitstoten. We investeren daarom in elektrisch materieel en voegen met deze wals een mooi stuk groot, elektrisch materieel toe aan ons machinepark.

DE WALS

De wals is een statische drierol wals van het merk HAMM. De productie van dit type wals is gestopt in 2014, maar nog steeds populair. De wals weegt twaalf ton schoon aan de haak. Die massa is ook zijn kracht: deze wals kan zonder te trillen een goede verdichting en asfaltverharding bereiken, en dat is, zeker in een bewoonde omgeving, een belangrijke pré. Voor de bouw van deze elektrische wals is een oude conventionele wals gebruikt die uit elkaar is gehaald en geheel gereviseerd is, onderdelen zijn vernieuwd en de machine is weer opgebouwd. In plaats van zijn oude dieselmotor heeft de wals een elektromotor en een accupakket gekregen. Na een beschermende nieuwe laklaag is de oude wals weer helemaal als nieuw en toekomstbestendig.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.