Vorige
Nieuws

Blaak 333 kleurt oranje-groen-wit-groen tijdens koninklijke route door Rotterdam

De vlag is gehesen en ons project Blaak 333 staat er met feestelijke stadsversiering op en top koninklijk bij tijdens Koningsdag 2023. Het oude kantoorgebouw wordt momenteel getransformeerd tot woonbestemming en maakt deel uit van het grote citydressing-kunstwerk ter gelegenheid van de route die de koninklijke familie aflegt tijdens hun bezoek aan Rotterdam.

Voor Dura Vermeer is Blaak 333 een bijzondere plek met historie in hartje Rotterdam. Op dit voormalige (hoofd)kantoor van Dura Vermeer hebben veel van onze collega’s zelf nog gewerkt, waarna Rabobank het pand in 2013 in gebruik nam. Recent is Dura Vermeer Bouw Zuid West gestart met de duurzame transformatie tot wooncomplex waarbij 300 appartementen en een stadslobby met horeca en collectieve functies worden gerealiseerd. Blaak 333 krijgt daarmee een mooie nieuwe bestemming voor wonen én ontmoeten. Een feestje voor de inwoners van Rotterdam. En dat mag op deze speciale dag óók een beetje gevierd worden!

Wij feliciteren Koning Willem Alexander naast zijn verjaardag met 10 jaar koningschap en wensen de koninklijke familie een mooie tocht door Rotterdam!

Blaak 333 in citydressing tijdens Koningsdag 2023

Wist je trouwens dat:

  • De roots van Dura Vermeer liggen in Rotterdam, waar Job Dura op 30 maart 1855 zijn eerste timmerwinkel opende op Rotterdam Katendrecht.
  • Veel van onze historische projecten hun oorsprong vinden in Rotterdam, zoals de bouw van het Groothandelsgebouw, de vertrekhal van de Holland-Amerika Lijn en winkelcentrum Lijnbaan. 
  • De Blaak in Rotterdam ook wel bekend staat als de Dura Vermeerlaan: naast Blaak 333 werden ook projecten zoals Blaak16, Witte Keizer, het Stedin kantoor, de Gemeentebibliotheek, De Coopvaert, Blakeburg en de renovatie van Blaak House door Dura Vermeer gerealiseerd.
  • Het Job Dura Fonds sinds 1994 jaarlijks diverse initiatieven ondersteunt en stimuleert die de bebouwde omgeving van groot Rotterdam duurzaam innoveren en/of helpen opbloeien.

 

Lees meer over project Blaak 333

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.