Vorige
Blog

Blog trainee Casper de Leeuw | Het liefst blijf ik na het traineeship bij Dura Vermeer

Door een afstudeerstage over multifunctionele kademuren kwam Casper (23) in contact met de uitdagende projecten van Dura Vermeer. Hij rondde de opleiding Civiele Techniek aan de Hogeschool van Amsterdam af en startte vol enthousiasme aan het traineeship van Dura Vermeer. Bijna twee jaar en diverse functies verder weet Casper één ding heel zeker: “Het liefst blijf ik na het traineeship bij Dura Vermeer.” 

Zijn afstudeerstage was gericht op duurzaamheid en innovatie. Een schot in de roos voor Casper: “Innovatie is een aspect van de bouw waar mijn hart sneller van gaat kloppen.” Zijn afstudeerscriptie belandde niet – zoals die van vele andere studenten – onder in een la. Sterker nog, zijn collega’s lazen het met veel interesse en deelden de inzichten zelfs met opdrachtgevers. Casper: “Er werd echt met aandacht naar gekeken. Het was leuk om af te studeren met collega’s om me heen die óók enthousiast worden van kademuren. En die de waarde inzien van innovatie. Ik krijg er energie van om te werken met zulke mensen.” 

Traineeship naar keuze 

Casper koos ervoor om het traineeship in vier perioden van zes maanden op te delen. Casper: “De meeste trainees volgen een traineeship in drie perioden van acht maanden. Maar dat is zo fijn aan het traineeship bij Dura Vermeer: je krijgt de ruimte om het in te delen zoals je het zelf wilt. Mits je goed kunt onderbouwen waarom.” Casper startte zijn traineeship als werkvoorbereider, stortte zich daarna op het verwerven van nieuwe projecten en werkte daarna als uitvoerder. Casper: “We wonnen een tender waaraan ik had meegewerkt in de tweede periode van mijn traineeship. Drie maanden nadat ik was gestart als uitvoerder kreeg ik de kans om dit project voor te bereiden en op te starten. En om dus zowel bij de tender- als uitvoeringsfase betrokken te zijn. Die kans wilde ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan.” 

Casper draaide de eerste drie perioden mee op de regionale projecten en legde in korte tijd veel contacten binnen de organisatie. Casper: “Het voordeel van trainee zijn, is dat je iedereen aan zijn jasje mag trekken. Iedereen binnen de organisatie maakt tijd voor een kop koffie. Daardoor bouw je in een korte tijd een groot netwerk op.” Casper voegt toe dat de lijntjes binnen Dura Vermeer kort zijn: “Dat is het voordeel van een familiebedrijf. Iedereen kent elkaar. Daarnaast krijg je als trainee vanaf het begin eigen taken en verantwoordelijkheden. Daardoor word je een volwaardig onderdeel van het team.” 

NEXT 

Op dit moment werkt Casper voor NEXT, hét platform binnen Dura Vermeer voor pioniers in de bouw. “Samen met innovatieve startups en scale-ups werken we aan slimme technologieën, producten en oplossingen in de bouw. Op die manier willen we innovatie binnen Dura Vermeer én in de branche versnellen en een positieve impact maken op de maatschappij door groenere, gezondere woon- en leefomgevingen te creëren”, vertelt Casper. 

Casper: “Bij NEXT richten wij ons op vier domeinen: circulair bouwen, emissievrije bouwplaatsen, digitalisering. en klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen. Laatst hebben we een aantal bruggen in Amsterdam gerenoveerd. We hebben toen zwaluwnesten van rioolslib gemaakt met 3D-printers en deze onder de bruggen gehangen. Op die manier hergebruiken we niet alleen natuurlijke materialen, maar dragen we ook bij aan het behoud van bestaande ecosystemen in de stad.” 

Iets tastbaars maken in eigen stad 

Dat Casper een project in Amsterdam als voorbeeld noemt, is geen toeval. “Het is de stad waar ik geboren en getogen ben, en waar ik nog steeds woon. Ik ben zelf actief betrokken geweest bij de renovatie van een aantal monumentale bruggen in Amsterdam. Dat zijn bruggen waar ik zelf regelmatig overheen loop. Dat ik van Dura Vermeer de kans krijg om een bijdrage te leveren aan zo’n project in mijn eigen stad, vind ik gaaf.” Casper krijgt er sowieso veel energie van om iets tastbaars neer te zetten. Dat was ook de reden waarom hij voor de studie Civiele Techniek en een traineeship bij Dura Vermeer koos. Casper: “Bij Dura Vermeer bouwen we civiele constructies waar ik trots op ben, zoals deze monumentale bruggen.” 

1
3

Wat nu? 

Eind augustus loopt het traineeship van Casper bij Dura Vermeer af. Hij weet nog niet precies wat hij hierna wil doen, maar hij ziet zeker een toekomst voor zichzelf bij het bouwbedrijf en onderzoekt daarom de mogelijkheden. Casper: “Dura Vermeer is vooruitstrevend op het gebied van innovatie en heeft als hoofdaannemer ook de slagkracht om iets te veranderen in de Nederlandse bouwindustrie. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.” 

Wil jij ook meewerken aan bouwprojecten bij jou in de regio? Meld je dan nu aan voor het traineeship van Dura Vermeer! 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!