Vorige
Blog

Blog trainee Sanne van der Sluijs | Bij Dura Vermeer heb ik echt het gevoel dat ik iets kan bijdragen

Tijdens het volgen van de bachelor Civiele Techniek aan de Haagse Hogeschool liep Sanne (24) al twee keer stage bij Dura Vermeer. Na het volgen van een pre-master en master Planologie aan de Radboud Universiteit was ze vastberaden om terug te keren bij het Rotterdamse familiebedrijf, dit keer als trainee. Sanne: “Als trainee bij Dura Vermeer heb ik echt het gevoel dat ik iets kan bijdragen. Ik heb mijn eigen taken en verantwoordelijkheden, en voel mij onderdeel van het team.”

Sanne had meerdere redenen om in oktober 2023 te starten met een traineeship bij Dura Vermeer. Sanne: “Bij Dura Vermeer krijg je de kans om het traineeship zelf vorm te geven. Je kunt kiezen in welke functie je ervaring wil opdoen en op welk project of op welke afdeling je wil werken. Daarnaast is er goede begeleiding vanuit Dura Vermeer én krijg je de kans om jezelf als professional te ontwikkelen door middel van coachingsessies en cursussen.” Het traineeship van Dura Vermeer duurt in totaal twee jaar. In die twee jaar werk je drie keer voor een periode van acht maanden op een project of afdeling. Sanne: “Voor de eerste periode bespreek je samen met de traineecoördinator wat je graag zou willen doen. De coördinator gaat vervolgens op zoek naar een passende plek. Voor het vinden van een werkplek voor de andere twee perioden ben je zelf verantwoordelijk.”

Geen dag hetzelfde

Op dit moment werkt Sanne als werkvoorbereider bij Dura Vermeer Haven & Industrie in de Botlek. Daar maakt Dura Vermeer in opdracht van een internationale opdrachtgever het terrein klaar voor de bouw van een fabriek die een bijdrage moet leveren aan de energietransitie. Sanne: “Er is geen dag hetzelfde. Dat vind ik zo leuk aan dit werk. De ene dag heb ik heel veel meetings en de andere dag ben ik continu aan het bellen om dingen te regelen.” Ze houdt zich onder andere bezig met de afvoer van hemelwater (zoals regen, sneeuw en hagel), maakt voor het project een 4D-planning in SYNCHRO en bereidt de wekelijkse teamvergadering voor. Sanne: “Ik vind het leuk om te leren hoe ik zo’n vergadering het best voorzit. Hoe zorg ik ervoor dat iedereen uit het team deelneemt en dat de vergadering niet langer duurt dan de tijd die ervoor staat?”  

 

Een hechte groep van trainees

Dat geen dag hetzelfde is, komt ook doordat Sanne werkt vanaf verschillende locaties. Zo werkt ze drie dagen op het kantoor van Dura Vermeer in de Botlek, één dag op kantoor bij de opdrachtgever en één dag op het kantoor van Dura Vermeer in Rotterdam of Hoofddorp. Sanne: “Op vrijdag spreken we vaak samen met een aantal trainees af om op kantoor te werken. We zijn in dezelfde periode gestart, zitten in dezelfde fase en vormen daardoor een hechte groep. Naast dat we elke maand een gezamenlijke coachingsessie hebben, samen diverse cursussen volgen en met elkaar projecten bezoeken, sluiten we de werkweek regelmatig af met een borrel. Het is heel fijn om het traineeship samen te beleven met mensen die ook net zijn begonnen met werken en die net als ik nog moeten ontdekken hoe alles reilt en zeilt bij Dura Vermeer.”

Korte lijntjes en een open sfeer

Sanne is sowieso niet iemand die graag alleen werkt. “Ik vind het belangrijk om te kunnen sparren en werk daarom het liefst samen met anderen.” Dat medewerkers van Dura Vermeer verspreid over het hele land werken, op kantoren of in keten, maakt volgens Sanne niet uit. “De lijntjes zijn kort en er heerst een open sfeer. Het is dan ook makkelijk om met iedereen in de organisatie contact te maken.” Zelf werkt ze op een combinatieproject van verschillende bedrijfsonderdelen van Dura Vermeer in een relatief klein team van 60 medewerkers. Sanne: “Dura Vermeer Haven & Industrie is een recent opgestart bedrijfsonderdeel van Dura Vermeer dat nog volop in ontwikkeling is. Het project waar ik aan werk is nu een van hun grotere projecten. Het moment dat ik startte in deze functie was een leuke periode, omdat we vanaf dat moment zijn gaan groeien als team. Doordat ik aan het begin van het project aangehaakt ben, voel ik me echt een vaste waarde in het team. We zijn een hechte groep collega’s en weten van elkaar waar we mee bezig zijn.”

1
3

Zelf op zoek naar een passende vervolgstap

De eerste acht maanden van Sannes traineeship zitten er in mei op. Ze is daarom nu al bezig met het zoeken naar een passende vervolgstap binnen het traineeship. Sanne: “Tot nu toe, daarmee bedoel ik mijn stages en de eerste acht maanden van het traineeship, heb ik altijd op een project gewerkt. Het lijkt mij daarom leuk om mij in de volgende periode van het traineeship te richten op het beleid van Dura Vermeer. Hoe kijken we bijvoorbeeld aan tegen de energietransitie? Wat is onze strategie, wat zijn de toekomstige ontwikkelingen in de markt en hoe gaan we daarmee om?” In 2023 is Dura Vermeer gestart met de Op Naar Net Zero-campagne. In 2030 moet hun CO2-uitstoot gehalveerd zijn. En per 2050 realiseren ze minimaal 90% CO2-reductie en compenseren ze de rest. Sanne is benieuwd naar de mogelijkheden om in het bouwproces nog meer rekening te houden met duurzaamheid. “Als het dan toch gebouwd moet worden, dan het liefst zo goed en duurzaam mogelijk.” Om een passende nieuwe functie te vinden heeft Sanne al behoorlijk wat koffies gedronken met collega’s. “Nu maar hopen dat daar iets mooi uit voortkomt!”

 

Ben jij net als Sanne geïnteresseerd in de energietransitie en lijkt het jou leuk om als trainee aan de slag te gaan bij Dura Vermeer? Solliciteer dan nu voor het traineeship Civiele Techniek bij Dura Vermeer!

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!