Vorige
Nieuws

De Fruitmeester gaat voor houtbouw

Het geeft een mooi gezicht, houten elementen die samensmelten tot een duurzame woning. De Fruitmeester wordt een duurzame wijk in de breedste zin van het woord. Energieneutraal, klimaatadaptief en natuurinclusief. We wekken energie op, bufferen water en passen duurzame materialen toe. Niet verwonderlijk dat een deel van de woningen in duurzaam geteeld hout (CLT) wordt gerealiseerd.  

Acht houten woningen

In buurtje De Erven, één van de vier buurtjes van De Fruitmeester, worden acht twee-onder-één-kapwoningen in duurzaam geteeld hout (CLT) gerealiseerd. De bouwmethode is een duurzaam alternatief voor beton, baksteen of staal. Door een aantal woningen in hout te bouwen, dragen we actief bij aan de CO2-reductie die hard nodig is. Daarnaast sluit de materiaalkeuze goed aan bij de oude tuinderswoningen en bijbehorende schuren die vroeger ook van hout waren. Bij de constructie van de houten woningen wordt kruislaaghout toegepast, met uitsluitend duurzaam geteeld hout. En dankzij herbebossing gaan er geen natuurlijke rijkdommen verloren. Ook de isolerende waarde en het lage energieverbruik van hout, zijn mooi meegenomen. Een houten huis hoeft doorgaans minder verwarmd te worden, wat het energieverbruik ten goede komt. Daarbij toont onderzoek aan dat wonen in een houten huis onder andere onze stressniveaus vermindert, onze hartslag verlaagd en de concentratie verbetert. 

Voor Dura Vermeer Bouw Midden West is dit het eerste woningbouwproject waar we hout toepassen. Heel mooi dat hier door onze ontwikkelaars actief op is gestuurd. Het kost meer inspanning, maar het is belangrijk om verder te kijken dan het traditionele denken. Bouwen in hout heeft vele voordelen, het zorgt voor een gezonde woning en een lagere CO2- en stikstofuitstoot. Hout biedt een ecologisch verantwoorde bouwmethode voor de woningbouwopgave. Voor ons smaakt dit zeker naar meer!”, aldus Aldert Zegwaard, senior bouwkundig engineer bij Dura Vermeer Bouw Midden West.

DE BOUW IN BEELD

VOORTGANG IN BEELD

Vier buurtjes met een eigen karakter

De Fruitmeester telt vier bijzondere, bij elkaar passende buurtjes met een eigen, dorps karakter: De Erven, De Boomgaard, De Pluktuin en De Kassen. De Fruitmeester vertelt het verhaal van de iconische tuinderswoningen en bijbehorende schuren die kenmerkend zijn voor Beverwijk en omgeving. Tuinderswoningen, ‘herbestemde’ boerenhoeven, tot woning verbouwde ‘schuren’ en gezellige verandawoningen zijn allemaal onderdeel van het plan. Hier vind je veel variatie in type, grootte en uitstraling van woningen. In totaal realiseert Dura Vermeer Bouw Midden West hier 54 woningen: 4 vrijstaande woningen, 21 kleine en grote appartementen, 11 rijwoningen en 18 twee-onder-één-kapwoningen, waarvan acht volledig in hout.

Houd alle ontwikkelingen rondom project De Fruitmeester in de gaten op de projectwebsite.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.