Vorige
Nieuws

De Houthaven in Amsterdam krijgt 'De Zusjes' erbij

Beeld: HP Architecten

De ontwikkeling van de Houthaven in Amsterdam is in volle gang. Op Memeleiland, één van de eilanden van het gebied, is gestart met de bouw van ‘De Zusjes’. Dura Vermeer Bouw Midden West bouwt dit karakteristieke nieuwbouwproject in opdracht van samenwerkingspartner Ymere. Project De Zusjes bestaat uit twee gebouwen met in totaal 83 sociale huurwoningen. In de grote zus komen 46 appartementen en in het kleinere zusje worden 37 appartementen gerealiseerd.

De woongebouwen hebben een chique Amsterdamse stijl naar ontwerp van architectenbureau HP Architecten, dat past bij het thema van Memeleiland: deftige dames. Zo krijgt de gevel onder andere witte accenten die extra diepte geven. Ook hebben vrijwel alle woningen aan twee zijden daglicht met uitzicht op het park en op het water. Aan de waterkant komen er gemeenschappelijke hofjes en diverse groenplekken waar bewoners samen kunnen ontspannen. Naar verwachting zijn de woningen eind 2023 gereed voor verhuur.

Aan de waterkant komen er gemeenschappelijke hofjes en diverse groenplekken waar bewoners samen kunnen en ontspannen.

Vrijwel alle woningen hebben straks aan twee zijden daglicht met uitzicht op het park en op het water.

De Houthaven is een ontwikkelgebied tussen Spaarndammerbuurt en ‘t IJ met zeven autoluwe eilanden en er komen in totaal circa 2700 woningen. De klimaatneutrale woonwijk bestaat straks voor een derde uit groen. Verder komen er verschillende voorzieningen en bedrijfsruimtes.

Eind 2018 bouwde Dura Vermeer Bouw Midden West al woningbouwproject ‘De Spreeuwen’ op Het Wiborgeiland met 69 sociale huurwoningen in opdracht van Ymere. In datzelfde jaar is in Houthaven ook woongebouw Pontsteiger gerealiseerd, direct aan het ‘t IJ. Dit unieke woongebouw telt 318 koop- en huurappartementen. In totaal zijn in de Houthavens al ruim 1500 woningen opgeleverd door diverse partijen. De ooit een van de belangrijkste handelshavens ter wereld is straks een levendige groene eilanden-wijk.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Marijke Nas

Statutair Directeur Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Marijke Nas