Vorige
Blog

”Duidelijk en eerlijk communiceren is voor mij de beste samenwerking”

Sterk in je schoenen staan en van aanpakken weten te midden van een snel ontwikkelende organisatie. Silvana Coppola (34) is sinds 2016 directiesecretaresse bij Dura Vermeer Bouw Midden-West. Graag vertelt zij meer over haar ervaringen bij Dura Vermeer. 

Sterk in de schoenen 

Elke maand is het weer zo ver dan gaan de bouwschoenen aan en de veiligheidshelm op, want op een van onze buitengewone projecten vindt het managementoverleg plaats. Mooi om de vorderingen op de bouw te zien. We nemen tijdens het overleg alle lopende ontwikkelingen door. Ik word dan echt blij van het ontlasten van de directieleden. De samenwerking is daarbij essentieel. Om die samenwerking te laten slagen, moet je wel wat in je mars hebben. Sterker nog je moet sterk in je schoenen staan. Vooruitdenken is de basis en eigenlijk moet de actie al gedaan zijn voor het gevraagd wordt.  

Als verlengstuk van de directie is het belangrijk dat zij goed geïnformeerd zijn en dat de belangrijke highlights aan hen worden meegegeven. Hun agenda en mailbox is daarom ook mijn thuis en zo worden er geen belangrijke zaken gemist.  

"Ik word dan echt blij van het ontlasten van de directieleden. De samenwerking is daarbij essentieel".

"Doordat ik met alle collega’s in verbinding sta via diverse werkzaamheden en activiteiten, voel ik mij echt onderdeel van de organisatie". 

Van aanpakken weten 

Als echte aanpakker geniet ik ervan om alles in goede banen te leiden. Uiteraard is het van belang om wel de rust en het overzicht te bewaren, zodat de juiste keuzes gemaakt worden en collega’s op je kunnen bouwen. Het stellen van prioriteiten en ad-hoc reageren op verschillende zaken blijft een uitdaging waar iedereen in mijn vak graag zijn of haar tanden in bijt, dus ik ook!  

Plannen en organiseren van bijvoorbeeld interne of externe bijeenkomsten en evenementen is onder anderen een van de leukste aanvullende werkzaamheden. Samen met andere collega’s vormen we een projectteam waarin we een plan van aanpak opstellen en deze uitvoeren. Niets is bijvoorbeeld zo gaaf als iedereen geniet op het personeelsfeest waar we met het team zo hard aan hebben gewerkt. 

Midden in de organisatie 

De sfeer is altijd fijn, informeel en lekker nonchalant en dat spreekt mij aan bij werken bij Dura Vermeer. Doordat ik met alle collega’s in verbinding sta via diverse werkzaamheden en activiteiten, voel ik mij echt onderdeel van de organisatie.  

Er is niemand die alles kan, maar als je samenwerkt bereik je meer. Ik houd van duidelijke en eerlijke communicatie en dat is voor mij de beste samenwerking. Mijn expertise breng ik in om samen tot een sterker geheel te komen. Vanuit die gedachtegang werk ik, vooral met de directie, als een team. Daar haal ik echt mijn dagelijkse energie uit! 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.