Vorige
Nieuws

Dura Vermeer benut duurzaamheidskansen in gemeente Amsterdam

Dura Vermeer realiseert sinds mei 2023 verschillende projecten vanuit het SOK 2.0 – Verhardingen contract in gemeente Amsterdam. Dit contract biedt enorm veel mooie kansen en mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. En laat dat nou net een van onze speerpunten zijn op de route naar Net Zero! 

Emissievrij materieel 

De frisse start van 2024 leek ons een mooi moment om kort terug te blikken op welke mooie dingen we het afgelopen half jaar bereikt hebben op het gebied van emissievrij materieel in de gemeente Amsterdam. We kijken terug op veel pionierswerk, veel ‘eerste keren’ en enorm veel ondernemerschap. Naast het elektrisch klein materieel, de elektrisch knijperauto’s en kleine shovels die we al jaren inzetten, is er het afgelopen half jaar veel nieuw elektrisch materieel bijgekomen. Zo hebben we de eerste projecten met grote elektrische mobiele kranen (16t) uitgevoerd en deze kranen middels publieke laadpalen en mobiele snelladers opgeladen. Verder hebben we op meerdere projecten de volledig elektrische asfaltset ingezet en hebben we zelfs voor elektrisch asfalttransport gezorgd.

De samenwerking met gemeente Amsterdam brengt ons beiden een stuk dichter bij het bereiken van onze doelen op het gebied van een duurzame stad. In 2024 zetten we deze koers trots door 

Op naar Net Zero 

Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Elke dag opnieuw. Wij hebben een kraakhelder doel. Nul CO2-uitstoot vóór 2050. Dit lukt ons niet alleen! Met al onze collega’s en iedereen in de keten kunnen we de teller versnellen. Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’. Meer weten?  

KLIK HIER

1
5
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Sander Haagedoorn

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland
Sander Haagedoorn