Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en de gemeente Amsterdam ondertekenen contract voor werkzaamheden in Amstelkwartier 3e fase

Kademuurvernieuwing Amstelkwartier fase 3

Op maandag 25 maart ondertekenden Adelbert de Vreese (Dura Vermeer) en Dries Drogendijk (Gemeente Amsterdam) de contracten voor werkzaamheden in Amstelkwartier 3e fase. Dura Vermeer werkt hier komende tijd aan de kadevernieuwing, het bouwrijp maken van de grond en de aanleg van een fiets- en voetgangersbrug tussen Amstelkwartier en Kauwgomballenkwartier. 

Dura Vermeer start eerst met de kademuurvernieuwing en sloopt daarna de bestaande kade. In totaal wordt 500 meter kade vernieuwd. Deze werkzaamheden duren tot Q2 2025. Daarna start de aanleg van een nieuwe brug voor fietsers en voetgangers over de insteekhaven tussen Amstelkwartier en Kauwgomballenkwartier.

1
4

Programma Bruggen en Kademuren

De samenwerkingsovereenkomst kwam tot stand in samenwerking met het programma Bruggen en Kademuren van de gemeente Amsterdam. Veel Amsterdamse bruggen en kademuren Amsterdam zijn in slechte staat en aan vervanging toe. Dura Vermeer is als een van de samenwerkingspartijen uit dit programma aangewezen om de kadevervanging in Amstelkwartier 3e fase uit te voeren. In een gezamenlijk bouwteamverband hebben Dura Vermeer en de gemeente Amsterdam een jaar lang het werk voorbereid en ontworpen. Het schetsontwerp en voorlopig ontwerp zijn vervolgens uitgewerkt. Door dit in bouwteamverband op te pakken, is er een goede samenwerking ontstaan.

Bouwrijp maken ‘Amstelkwartier 3e fase’

In Amstelkwartier 3e fase komen zo’n 850 woningen, horeca, kantoor- en bedrijfsruimte, winkels, twee supermarkten, een basisschool en maatschappelijke en culturele voorzieningen. Tot halverwege 2026 vinden er werkzaamheden plaats om ‘Amstelkwartier 3e fase’ bouwrijp te maken. Er worden nieuwe kabels en leidingen aangelegd en het terrein wordt toegankelijk gemaakt voor bouwverkeer, zodat er in ‘Amstelkwartier 3e fase ’ gebouwd kan worden.

Om de wijk Kauwgomballenkwartier - die ook aan de Duivendrechtsevaart ligt – goed aan te laten sluiten op het Amstelkwartier, realiseert Dura Vermeer een fiets- en voetgangersbrug over een kleine insteekhaven.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Adelbert de Vreese

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht, Regio Flevoland
Adelbert de Vreese