Vorige
Nieuws

Dura Vermeer tekent voor veelzijdige ontwikkeling in Waelpolder ’s-Gravenzande

Op 19 december tekenden Dura Vermeer Bouw Zuid West en Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) de koopovereenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van circa 177 woningen in Waelpolder, ’s-Gravenzande. Waelpolder is het laatste deelplan van de gebiedsontwikkeling Waelpark dat in ontwikkeling gaat. In het plan komt onder andere een zorggebouw met 64 zorgeenheden en 6 beschut wonen woningen, een appartementengebouw met 40 huurappartementen in het middensegment en 67 grondgebonden koopwoningen, waarvan 39 in het middensegment. De resterende 28 verandawoningen worden ontwikkeld als levensloopbestendige woningen.

Aandacht voor de natuur

Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) is een samenwerking tussen Gemeente Westland en BNG gebiedsontwikkeling. ONW zet zich in voor mooie en natuurrijke woongebieden die bijdragen aan een aangename en duurzame leefomgeving. Waelpolder is een gebied met veel aandacht voor de natuur. Door het gebied loopt een zogeheten ecologische zone. Deze groene zone is erop gericht om, met zo min mogelijk tussenkomst van de mens, de natuur op zijn beloop te laten. Hierdoor ontstaat een mooi stukje natuur waar diverse dier- en plantsoorten op een natuurlijke wijze kunnen leven en de biodiversiteit toeneemt.

“Als gebiedsontwikkelaar ONW zijn wij trots dat wij in Waelpolder via het plan van Dura Vermeer Bouw Zuid West kunnen voorzien in de maatschappelijke behoefte aan zowel betaalbare koop- en huurwoningen als voorzieningen voor senioren en zorg. En dat alles in een groene omgeving waarbij de ecologische zone de verbinding is tussen alle buurten”, aldus Fred Vlasblom, directeur bij ONW.

Divers woonprogramma

Met deze ontwikkeling wordt een passende invulling gegeven op de vraag van vandaag en morgen: het toevoegen van een grote diversiteit aan producten in verschillende categorieën en segmenten. Onze ontwikkeling wordt een fijne nieuwe woonwijk voor jong én oud. Door het tekenen van deze overeenkomst wordt een vervolg gegeven aan de verdere uitwerking van de verschillende deelprojecten. Met het streven om het eerste deelplan in rap tempo tot realisatie te brengen.

“We zijn verheugd dat we met onze ontwikkeling in het deelplan Waelpolder een mooie bijdrage kunnen leveren aan betaalbaar wonen in gemeente Westland. Met het gevarieerde programma faciliteren we diversiteit en woonkansen voor veel doelgroepen We kijken er naar uit om met alle betrokken partijen een groene, levensloopbestendige en bovenal aantrekkelijke woonwijk te realiseren”, aldus Nicolle Terlouw, directeur bij Dura Vermeer. 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Joyce van Triet

Projectontwikkelaar Regio Zuid-Holland
Joyce van Triet