Vorige
Nieuws

Het beste van twee werelden voor de bewoners van de eerste fase in de Vonderij van Zandpoort

In de Vonderij in Zandpoort hebben de kopers en huurders het beste van twee werelden. Deze maand is de eerste fase opgeleverd en konden de eerste 23 bewoners het echt ervaren. Als het ware wonen ze achter de duinen, met alle stadse voorzieningen en gemakken in de buurt. Nog een feestelijk moment: ook is een start gemaakt met de bouw van de appartementen in Fase 2.

Je weet meteen dat je vlak bij de kust bent

Ruben Boonk, projectontwikkelaar van Zandpoort, vertelt meer over de gebiedsontwikkeling: “In de huizen van de Vonderij woon je dicht bij de Almeerse kust. Het strandgevoel komt niet alleen door de omgeving. Ook de huizen hebben een typische kustarchitectuur. Wanneer je de wijk inrijdt of loopt weet je meteen dat je vlak bij de kust bent.”

In samenwerking met Zeinstra Verbeek Architecten kon dit gevoel worden gecreëerd. De architectuur kenmerkt zich door het mooie houtsnijwerk, veranda’s en veel details en spanten in de gevels. Het metselwerk is in lichte zand- en aardetinten uitgevoerd, met frisse witte accenten.  

Oplevering Fase 1

De bewoners van nummer 10

Het plaatje compleet, dankzij de samenwerking

De duinachtige omgeving en de toevoeging van de romantische huizen die het plaatje compleet maken zijn uitkomsten dankzij een fijne en intensieve samenwerking met opdrachtgever De Alliantie. Ruben: “Wat ik zelf heel mooi vind is dat we ondanks de ‘turnkey-overeenkomst’ zowel in het voortraject als in de uitvoering goed hebben kunnen overleggen en snel konden schakelen met De Alliantie. Je kan hier nu echt even onthaasten, buiten zijn en het gevoel krijgen dat je op vakantie bent.”

De bewoners zijn blij met hun nieuwe woning. Zo ook Rinze: “We hebben de sleutel ontvangen en we zijn heel blij. Een prachtige nieuwbouwwoning in een leuke wijk en dicht bij mijn werk”.

Alles wat een fijne woonwijk nodig heeft

Het station Almere Poort met haar groene stationsplein ligt vlakbij. Het stationsplein krijgt een groen hart en heeft veel nisjes met houten bankjes, in de duinen. Aan de andere kant van het station komt hét winkelgebied van Almere Poort, een fijne winkelroute naar de diverse winkels. Ook Topsportcentrum Almere, het zwembad en het sportplein zijn mooie toevoegingen. Naast het grote aantal (basis)scholen en winkels zijn er veel leuke hotspots, zoals restaurants met terrassen aan het water.

Jolanda Niessen is gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie en ervaart de samenwerking als plezierig: “We wisten elkaar te vinden via korte lijnen en vaste contactpersonen, waardoor we snel konden schakelen en er nog wat aanpassingen mogelijk waren. De uitstraling maakt dit project bijzonder, van de buitenkant zie je geen verschil tussen koop en huur. De woningen zijn dan ook zeer populair bij onze huurders. Dit is het eerste project in Poort waarbij we 100% hebben gescoord op doorstroom. Dan bedoel ik dat alle nieuwe huurders van Zandpoort een her-bezetbare huurwoningen achterlaten in de regio Almere-Amsterdam. Zo krijgen we de verhuisketen opgang en kunnen we nog meer mensen blij maken met een huis. We zijn inmiddels gestart met de werving van fase 2. Het appartementengebouw aan het stationsplein is straks echt het visitekaartje van de wijk, voor iedereen die met het openbaarvervoer reist”.

De planning van fase 2 tot en met 4

Het uitvoeringsteam is gestart met Fase 2 en Fase 3, 14 grondgebonden woningen en 40 appartementen. De woningen worden naar verwachting komend voorjaar opgeleverd en de appartementen staan op de planning voor eind 2021. Volgend jaar start Dura Vermeer Bouw Hengelo in de zomer met Fase 4.

Fase II

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Marieke Mentink

Directeur Vastgoedontwikkeling en Klant & Markt Regio Heel Nederland
Marieke Mentink