Vorige
Nieuws

Ouderen met zorgbehoefte wonen straks midden in woonwijk TudorPark

In Canterbury, het laatste deelplan van gebiedsontwikkeling TudorPark in Hoofddorp, komt een kleinschalig woonzorgcomplex genaamd ‘TudorRose’. Het woonzorgcomplex biedt specifiek een thuis voor ouderen met een zorgbehoefte. De bewoners maken onderdeel uit van een levendige community in een groene woonwijk. TudorRose is een plek waar bewoners zich thuis voelen. Zo kunnen zij toekijken hoe buurtkinderen met elkaar spelen en de buren hun hond uitlaten. Net zoals zij altijd gewend waren. 

Er is plek voor 23 bewoners in TudorRose. Zij wonen in zelfstandige wooneenheden met een eigen sanitaire ruimte. Verder biedt TudorRose verschillende ruimtes waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, en waar zij bezoekers kunnen ontvangen. Er is een gezamenlijke woonkamer, keuken met eetruimte en een buitenruimte met terras. De bewoners hebben alle vrijheid en ruimte om te kiezen waar zij zelf behoefte aan hebben. Voor privacy of rust kunnen ze naar hun eigen kamer, voor een praatje of gezelligheid naar één van de gezamenlijke ruimtes. Ook zijn er genoeg leuke wandelingen te maken door TudorPark. De wijk kent een landschappelijke opzet met veel water en groen, met een Engels karakter. TudorRose combineert het thuisgevoel met passende zorg, wat resulteert in een warm woonhuis.  

Bewoners kunnen toekijken hoe buurtkinderen met elkaar spelen. Net zoals zij altijd gewend waren. 

De bewoners maken onderdeel uit van een levendige community in een groene woonwijk.

TudorRose is een ontwerp van Heren 5 architecten en wordt net als de rest van de woonwijk in de karakteristieke Engelse Tudorstijl gebouwd. Het woonzorgcomplex past daardoor echt in de buurt. De ontwikkeling en realisatie is in handen van Dura Vermeer Bouw Midden West. Onlangs is tussen Dura Vermeer Bouw Midden West en Bouwinvest Healthcare Fund een turnkey-overeenkomst getekend. Bouwinvest heeft een huurovereenkomst gesloten met Senior Living, onderdeel van de zorgorganisatie Korian, waarbij de particuliere woonzorg wordt geleverd door Stepping Stones. Naar verwachting start de bouw eind 2022 en de oplevering wordt verwacht eind 2023. 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Kelly Stricker

Projectdirecteur TudorPark en Victoriapark-midden Regio Noord-Holland
Kelly Stricker