Vorige
Nieuws

Primeur met halveren CO2-uitstoot door verantwoord beton

Bij de gebiedsontwikkeling van Dura Vermeer Bouw Hengelo in Nobelhorst wordt een primeur toegepast bij de 38 huurwoningen voor Ymere. Geelen Beton produceert in opdracht van Dura Vermeer Bouw Hengelo een casco op basis van cementvervanger. Door gebruik te maken van verantwoorde grondstoffen wordt de CO2-uitstoot gereduceerd met circa 60% ten aanzien van traditioneel constructief beton. 

Bernard Jonker, bedrijfsleider bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Als ontwikkelende bouwer willen we graag het goede doen voor zowel onze eindgebruikers als voor het milieu. Dat klinkt afgezaagd, maar we moeten wel om de impact van onze activiteiten op de wereld te reduceren. Daarom passen we graag nieuwe innovatieve producten en concepten toe die minder milieu-impact hebben. De samenwerking hierin met Geelen Beton draagt daaraan bij en die kans laten we dan niet lopen.

“Ook vanuit Ymere willen we in onze projecten de CO2-uitstoot zo veel mogelijk beperken door continu kritisch te kijken naar de materialen die we toepassen. We zijn blij dat onze samenwerkingspartners met deze innovatieve producten mee helpen om deze doelstelling te realiseren” zegt Hicham Rmila, projectontwikkelaar bij Ymere.

“Middels doorontwikkeling van ons productaanbod willen wij de verantwoordelijkheid nemen om onderdeel zijn van de oplossing voor een circulaire economie.” zegt Frank Wijnen, innovatie-manager bij Geelen Beton. “In deze transitie zien wij twee duidelijke opgaven: het verantwoord gebruik van grondstoffen, middels levensduurverlenging van producten, demontabel bouwen, circulaire producten en de reductie van CO2-uitstoot.” 

Verantwoordelijkheid nemen door het goede te doen

De partners passen op verantwoorde wijze grondstoffen toe. Dit doen ze op productniveau middels demontabele knooppunten voor hergebruik en het terugwinnen van grondstoffen door deze terug te brengen in de cyclus. Zo is grind goed vervangbaar voor granulaat en wordt voor CO2-reductie gezorgd door het gebruik van alternatieve grondstoffen. Gebruikt beton is hiermee de basis voor nieuw beton, met het uiteindelijke doel; een gesloten cyclus.

Verantwoord beton

Nobelhorst Almere

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!