Vorige
Nieuws

Strategische samenwerking om bezit Nijestee te verduurzamen

GRONINGEN - Nijestee en Dura Vermeer starten een meerjarige samenwerking. Dura Vermeer is een ‘ontwikkelende bouwer’ die zich richt op comfortabel en prettig leven. Zij gaan vanaf 1 november samen met Nijestee werken aan het verder verduurzamen van de bestaande woningen op een betaalbare en toekomstbestendige manier. De samenwerking zorgt ervoor dat bewoners kunnen genieten van een energiezuinige en duurzame woning.

Betaalbaar verduurzamen

De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid volgen elkaar in hoog tempo op. Nijestee wil graag meebewegen met en investeren in deze ontwikkelingen. Ze zochten daarom een partner om te helpen om bestaande woningen te verduurzamen én betaalbaar te houden. De samenwerking met Dura Vermeer is het resultaat van deze zoektocht. Jan Jaap Vogel, directeur Vastgoed bij Nijestee, legt uit waarom Nijestee koos voor Dura Vermeer: “We hebben hetzelfde DNA, we zijn eigenzinnige doeners. Samen kunnen we de status quo van onze wereld doorbreken en onze huurders met nieuwe energie een betere en betaalbare woning bieden.”

Bewoners staan voorop

Dura Vermeer zoekt naar duurzame technieken, zodat voor elke woning een passende oplossing wordt gevonden. Door de verduurzaming verbruikt de bewoner minder. Koert Terhürne, Directievoorzitter bij Dura Vermeer Bouw Hengelo, licht toe wat zij belangrijk vinden om de huurders te helpen: “Door langjarig samen te werken leren we elkaar echt kennen en kunnen we voortdurend verbeteren. Samen met Nijestee bepalen we wanneer en in welke verdeling we woningen verduurzamen. Zo kan het team gestroomlijnd doorwerken, dat is heel waardevol. Na elk project bespreken we samen wat goed ging en wat beter kan. Zo kunnen we bewoners wooncomfort en een optimaal verduurzamingsproces bieden.”

Foto: Freddy (projectontwikkelaar bij Nijestee) en Niels (projectmanager bij Dura Vermeer) gaven het officiële startsein van de samenwerking op vrijdag 29 oktober.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!