Vorige
Nieuws

Verder bouwen in Overhoeks Amsterdam

Overhoeks is een nieuwe stadswijk aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord. De laatste jaren is hier hard gewerkt en is het ene na het andere project opgeleverd. En we gaan weer door! De eerste palen van het sociale appartementengebouw Blok F, genaamd De August, zitten er inmiddels in. De August ligt op de hoek van de Grasweg en de Docklandsweg. Op 7 juli is het moment gevierd met alle betrokkenen en is er een tijdcapsule in de grond begraven met een boodschap voor de toekomst.  

Dura Vermeer Bouw Midden West bouwt het nieuwbouwproject in opdracht van samenwerkingspartner Ymere. Ook Amvest was aanwezig bij het feestelijke moment, samen met Ymere ontwikkelt Amvest ruim 1600 huur- en koopwoningen in Overhoeks. Dura Vermeer Bouw Midden West heeft inmiddels al vele projecten gerealiseerd in opdracht van beide partijen.  

De August bestaat uit een wooncomplex van 175 sociale huurwoningen met een berging en fietsenstalling. Bij dit project staat een korte bouwtijd centraal, zo is er een keuze gemaakt voor een prefab buitenkant en binnenkant van het gebouw, wat de bouwtijd verkort. Alles wordt in onderdelen aangeleverd en bij de bouwplaats in elkaar gezet. De oplevering staat gepland voor eind 2023. Daarnaast wordt met een warmte-koudeopslagsysteem (WKO) energie in de vorm van warmte en koude opgeslagen in de bodem. De WKO-bron gaat ook andere blokken voorzien van energie.  

Overhoeks heeft alles in zich om een bruisend stadsdeel te worden

Er is nog meer, om de hoek van blok F 

Dit is niet het eerste nieuwbouwproject dat Dura Vermeer Bouw Midden West heeft gerealiseerd in Overhoeks. Heel recent zijn de appartementengebouwen The Wing en The Cube opgeleverd. Beide luxe appartementengebouwen zijn in opdracht van ontwikkelaar Amvest gebouwd en van alle gemakken voorzien. De bewoners van The Wing hebben hun sleutel in september 2021 in ontvangst genomen. De bewoners van The Cube stapten in april 2022 hun nieuwe appartement binnen.  

Ook is in mei 2022 nieuwbouwcomplex De Jakoba opgeleverd aan opdrachtgever Ymere. De Jakoba bestaat uit 135 sociale huurwoningen 2 bedrijfsruimtes en een ruimte voor de wijkbeheerder van Ymere. Door de onregelmatige vorm van het gebouw, naar ontwerp van architectenbureau Studioninedots, zijn alle woningen uniek. De gemeenschappelijke tuin is eveneens een groene oase waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten in het groen.   

Eerder heeft Dura Vermeer Bouw Midden West o.a. De Berend, Statendam en De Halve Maen gerealiseerd in Overhoeks. Groen wonen aan ‘t IJ is voor steeds meer nieuwe bewoners werkelijkheid! Overhoeks heeft alles in zich om een bruisend stadsdeel te worden.  

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Marijke Nas

Statutair Directeur Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Marijke Nas