Vorige
Nieuws

Wij zitten stil bij plastic

Onze ontwikkel- en bouwprojecten hebben impact op de omgeving en het milieu. Daarom werkt Dura Vermeer milieubewust en is er aandacht voor circulariteit en duurzaamheid. Op onze bouwplaatsen wordt al standaard afval gescheiden maar bij project Overhoeks Blok B in Amsterdam-Noord zijn wij een stapje verder gegaan.

Bij dit project is samengewerkt met Wasted, een initiatief dat samen met buurtbewoners en ondernemers afvalscheiding in de buurt verbetert. Op de bouwplaats in Overhoeks, waar in co-making met Ymere 133 sociale huurwoningen zijn gerealiseerd, is het plastic verzameld met als doel het plastic een nieuw leven te geven. Met trots kunnen wij zeggen dat van het plastic afval een bankje is gemaakt, ontworpen door circulair design studio Polimeer. Het bankje is geplaatst bij het Clusius College in Amsterdam-Noord en dient als ontmoetingsplek voor scholieren. Tegelijkertijd geeft het bankje een belangrijke boodschap mee: “Ik zit stil bij plastic”. Hiermee wordt bewustwording gecreëerd onder de jongeren en wordt er een bijdrage geleverd aan een duurzame wereld.

Daarbij ontvangen alle bewoners van de nieuwe woningen een starterspakket van Wasted, Dit pakket vergemakkelijkt het scheiden van plastic, papier, glas en textiel. Voor elke zak gescheiden afval ontvangen de bewoners een digitale munt die ingeleverd kan worden in ruil voor kortingen en acties op producten en diensten bij lokale ondernemers.

Benieuwd hoe het plastic afval is opgehaald?

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.