Vorige
Global Foods Innovation Centre

Draagt bij aan de circulaire economie.

Wageningen
11-2017 - 05-2019
Bouw & Vastgoed

Onderzoekers en studenten van de Wageningen University & Research (WUR) kunnen vanaf medio 2019 aan de slag in een state of the art faciliteit voor gezondere en duurzame voedingsinnovaties. Op hun eigen campus ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer dit Global Foods Innovation Centre voor voedingsmiddelenconcern Unilever.
De inspirerende nieuwe werkomgeving biedt tevens startups en consumenten ruimte om samen te komen en op duurzame wijze te werken aan innovaties in de voedingsmiddelenindustrie.

Vier bouwlagen

In de vier bouwlagen worden een Pilot Plant, een Food & Customer Experience en kantoren en laboratoria gerealiseerd.

Duurzaamheid en innovatie

Het ontwerp is van Paul de Ruiter Architects, bekend om hun focus op duurzaamheid en innovatie.

In vier bouwlagen worden een Pilot Plant, een Food & Customer Experience en kantoren en laboratoria gerealiseerd. In de Pilot Plant worden nieuwe producten in beperkte proefvolumes geproduceerd. Deze minifabriek is verbonden met de Food & Customer Experience, waar in testkeukens geëxperimenteerd wordt met nieuwe producten.

Het ontwerp van het innovatiecentrum is van Paul de Ruiter Architects, bekend om hun focus op duurzaamheid en innovatie. Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis neemt het projectmanagement voor haar rekening. Het innovatiecentrum sluit met haar hoge BREEAM-ambities aan op de circulaire economie.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.