Vorige
Herinrichting Leeuwarden Westeinde

Reconstructie kruispunt Westeinde in Leeuwarden

Gemeente Leeuwarden kiest voor meer groen en minder asfalt

4.000 m2
Leeuwarden
Zes weken voor het kruispunt en ruim twee maanden voor overige werkzaamheden rondom
Gemeente
Infra

Het kruispunt Westeinde in Leeuwarden is in de zomervakantie het toneel van Dura Vermeer Jansma. In zes weken richt Dura Vermeer Jansma het kruispunt opnieuw in om de bereikbaarheid van Westeinde en de omgeving goed te houden. Dit is nodig door onder andere de ontwikkelingen van het WTC Cambuur gebied in Leeuwarden. Er is bewust gekozen om de herinrichting in de zomervakantie te realiseren. Er is dan minder woon-werk verkeer en ook scholen zijn gesloten. Hierdoor is het relatief rustiger en heeft een minder grote groep weggebruikers hinder van de werkzaamheden.

Kruispunt pieter sipmawei

Naast het kruispunt Westeinde past Dura Vermeer Jansma ook het kruispunt bij de Pieter Sipmawei in de wijk Westeinde aan. Hier komt een microrotonde. Ook komt er een losliggend fietspad naast het bestaande voetpad. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd na de stremming van zes weken, als het kruispunt weer open is.

Opbreken van de oude busbaan

In zes weken richt Dura Vermeer het kruispunt opnieuw in om de bereikbaarheid van Westeinde en de omgeving goed te houden.

Leeuwarden Westeinde Kruispunt, juli 2023

Kruispunt Westeinde

Als het kruispunt weer open is voor gebruik kan verkeer gebruik maken van meer rijbanen dan voorheen.

4000 m2 aan nieuwe constructie

Als het kruispunt weer open is voor gebruik kan verkeer gebruikmaken van meer rijbanen dan voorheen, de capaciteit wordt namelijk fors vergroot. In totaal komt er 4000 m2 aan nieuwe constructie op het kruispunt.

De gemeente Leeuwarden heeft in het ontwerp gekozen voor meer groen dan voorheen, ondanks de capaciteitsuitbreiding. Zo worden de busbanen ingekort en ook onder de geleiderails is gekozen voor groen in plaats van asfalt.

omwonenden

Om de omgeving te betrekken bij het ontwerp heeft de gemeente Leeuwarden half juni een inloopavond georganiseerd in de wijk Westeinde, hier lieten zo’n 200 belangstellenden zich informeren over de werkzaamheden. Daarnaast is er tijdens de uitvoering iedere donderdagochtend een inloop uur in de wijk. Hier is een aanspreekpunt van de gemeente en van Dura Vermeer aanwezig om vragen te beantwoorden.

Lees meer van Dura Vermeer Jansma Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!