Vorige
SOK Kademakers

Stoer en gedurfd

Amsterdam
2021-2027
Gemeente
Infra

Dura Vermeer is één van de drie partijen binnen het contract SOK Kademakers die de komende jaren de kademuren in Amsterdam vernieuwt. Dat gebeurt seriematig en samen met Beens Groep en Aannemingspartij H. van Steenwijk, de twee andere partijen binnen het contract. 

Het is een ambitieus programma met een scope van meer dan 200 kilometer aan kademuren die op diepere grondlagen gefundeerd zijn. De kades worden onderzocht en bij gebleken gebreken seriematig vernieuwd. Elke kade wordt middels een aparte, onderliggende overeenkomst in opdracht gegeven. Dura Vermeer is per kade verantwoordelijk voor onder andere ontwerp-/advieswerkzaamheden tijdens de voorbereiding, en het slopen en aanbrengen van nieuw maaiveld en kademuur. De kennis en ervaring bij zowel zeer grote infrastructurele projecten als kleinere, regionale, projecten komen hier goed van pas.

1
6

Ervaring opdoen met 3d-printen

Het Jacob Catskade-project maakt deel uit van het kadevervangingsprogramma SOK Kademakers. Daar is onlangs de eerste 3D-geprinte walmuurput van Neolithic geplaatst. Deze walmuurput is de eerste van een reeks van zeven die geïnstalleerd zullen worden in het Jacob Catskade-project. De samenwerking tussen Dura Vermeer en Neolithic is in het begin van 2022 gestart vanuit de digitaliserings- en innovatieambitie van Dura Vermeer. Het doel van deze samenwerking is om gezamenlijk ervaring op te doen met 3D-printen, zowel op het gebied van parametrisch ontwerpen als op het gebied van vernieuwde productieprocessen. 

1
3

Programma Bruggen en Kades Amsterdam

De samenwerkingsovereenkomst valt onder het programma Bruggen en Kademuren van de gemeente Amsterdam. Honderden bruggen en tientallen kilometers kademuur zijn inmiddels aan het eind van hun levensduur en in slechte staat; tijd om samen actie te ondernemen en Amsterdam veilig, slim en duurzaam te vernieuwen.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Adelbert de Vreese

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht, Regio Flevoland
Adelbert de Vreese