Vorige

Optoppen met Blokje Op

In Nederland is een groot tekort aan geschikte en betaalbare (huur)woningen en beperkt de ruimte om te bouwen in de steden. Ons concept Blokje Op, optoppen, is dé manier om de schaarse ruimte op een duurzame manier te benutten en de woningvoorraad in Nederland aan te vullen. 

Verbinding, ruimte en voortgang 

In steden groeit de vraag naar woningen, maar traditionele bouwoplossingen gaan traag en de beschikbare ruimte is beperkt. Met als gevolg: geen ruimte voor starters en geen ruimte voor doorstromers.  

Wij geloven dat wonen in de stad een recht is dat voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dat ‘waarde’ niet alleen in de vierkante meterprijs zit, maar vooral in sociale cohesie. Dat de stad een plek is waar buurtgemeenschappen kunnen bloeien, dat is een Goede Buur(t).  

Voortbouwen op het bestaande fundament

Met Blokje Op creëren we extra ruimte op vertrouwde grond, waarbij grote projecten en een menselijke benadering samenkomen. Blokje Op bouwt aan gemeenschappen: samen bouwen we aan een stad waarin we niet alleen wonen, maar waar we leven, verbinden en vooruitgaan. Zo blijven mensen houden van hun buurt. 

Blokje Op gaat verder dan traditionele bouwmethoden. We breiden niet alleen bestaande sociale structuren uit, maar we bouwen voort op het fundament van de stad.  

Sneller bouwen

Door middel van optoppen met hout kun je sneller bouwen

Geschikt voor elke situatie

Er is een geschikte indeling en configuratie voor ieder pand te vinden

Duurzaam

Houtbouw is milieuvriendelijk, CO2-positief, sterk, veilig én biedt een prettig binnenklimaat

Flexibele architectuur

Alle afwerkingen mogelijk, van hout tot en met stucwerk, helemaal af te stemmen op het huidige pand.

Visual van optoppen

Een verdieping erbij

Bouwen in de fabriek 

Blokje Op biedt een unieke oplossing: optoppen met modulaire houten woningen, gebouwd in een fabriek, in plaats van de bouwplaats. We plaatsen een of twee extra verdiepingen bovenop bestaande gebouwen, flats of appartementencomplexen. Een circulaire en snelle bouwmethode. 

Een slimme kern met innovatieve technologie maakt de bouw flexibel. We bewegen mee met jouw wensen, waardoor de ruimte optimaal benut wordt. Hierdoor ontstaat niet alleen extra leefruimte, maar ook een duurzame en efficiënte oplossing voor het ruimtegebrek.  

Focus op buurtgemeenschappen 

Met Blokje Op is onze focus het versterken, verbinden en behouden van buurten. We gaan verder dan de bouw - we bekijken hoe we de buurt kunnen versterken, voegen ruimte toe voor nieuwe doelgroepen en begeleiden de bestaande buurtbewoners. Zo blijft niet alleen de buurt behouden, maar ook de waardevolle sociale cohesie. 

Blokje Op is gestart! 

Met Blokje Op zijn we al begonnen. Want mensen en de aarde wachten niet op mooie plannen; zij wachten op actie. Blokje Op - waar de weg omhoog niet over stenen gaat: maar over hout, en vooral over gemeenschap en verbondenheid.  

Bovenstaande impressies zijn gemaakt door architect EGM (www.egm.nl).

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Tim Peeters

Hoofd Voorbereiding Regio Zuid-Holland
Tim Peeters
Bouw & Vastgoed

Stefanie Stulen

Senior projectmanager klant, markt en maatschappij Regio Zuid-Holland
Stefanie Stulen