Vorige

Optoppen met Blokje Op

Het grote woningtekort in Nederland rijmt niet met de beschikbare ruimte om te bouwen. Daarom benutten we die beperkte ruimte zo slim mogelijk door te behouden wat goed is, en waarde toe te voegen waar het kan. Woningen toevoegen én sociale impact creëren voor de buurt. Niet óf maar én met Blokje Op, dé oplossing om eenvoudig woonlagen toe te voegen aan bestaande appartementencomplexen.

Waarde toevoegen

Waarde toevoegen op bijna alle daken met een aanpasbaar en flexibel woonproduct

Korte bouwtijd

Dankzij een geprefabriceerde slimme kern, vloerelementen en wandelementen

Duurzaam gebouwd

We bouwen met hout: milieuvriendelijk, CO2-positief én een prettig binnenklimaat

Flexibele architectuur

Alle afwerkingen mogelijk, van hout tot en met stucwerk, afgestemd op het huidige pand

Buurtzaam gebouwd

We bouwen steigerloos en huidige bewoners kunnen gewoon in hun woning blijven

Toekomstwaarde

87% losmaakbaarheid zorgt dat elementen waarde behouden voor toekomstige doeleinden

Zo werkt het

1. De slimme kern (smartbox) bevat alle technische installaties en natte ruimtes. 2: Flexibele plattegronden worden gevormd door HSB-daken en wanden en CLT-vloeren. 3: De connector verbindt het bestaande gebouw met een Blokje Op-woning, bevat alle aansluitingen en koppelt eenvoudig alle installaties. 

Ontwerpvrijheid

Om de smartbox heen, kunnen flexibele plattegronden gerealiseerd worden, afhankelijk van enkele randvoorwaarden en de wensen van de opdrachtgever. De smartbox kan op verschillende manieren op de connector geplaatst worden, waardoor deze aan alle kanten kan worden uitgebreid met 2D-elementen om zo een optimale woning te realiseren. Op deze manier is Blokje Op aanpasbaar aan het bestaande pand, met maximale ontwerpvrijheid.

BOUWEN OP HET FUNDAMENT VAN DE STAD

Op vertrouwde grond

Blokje Op creëert kansen op vertrouwde grond voor bestaande bewoners (doorstromen) én voor mogelijke nieuwe bewoners die een thuis zoeken.

Buurtzaam gebouwd

Bij Blokje Op komen snelheid, duurzaamheid en verdichting samen. Om overlast voor bewoners en omwonenden te beperken is de doorlooptijd van de bouw op locatie geminimaliseerd.

Bewoners centraal

In het bewonerstraject wordt vroegtijdig draagvlak gecreëerd voor het plan met oog voor de bewoners en de omgeving. Hierbij voelen wij ons te gast in de buurt, kunnen de bestaande bewoners tijdens de werkzaamheden in hun woning blijven wonen en wordt de overlast beperkt door steigerloos bouwen. Het proces is maatwerk en wordt altijd afgestemd op de bestaande bewoners, wijk en het gebouw.

✓ Inzicht dankzij een doelgroepanalyse
✓ Uitkomsten worden gedeeld met bewoners
✓ Een sociale opname wordt uitgevoerd
✓ Een bewonersconsulent is aanwezig
✓ Bewoners worden regelmatig betrokken
✓ Rondleidingen na de oplevering

Geen woorden, maar daden

We starten binnenkort bij de Klapwiek in Rotterdam. Want mensen en de aarde wachten niet op woorden; zij wachten op daden. Blokje Op - eenvoudig, duurzaam én buurtzaam woningen toevoegen. (impressies door EGM)

Weet direct wat kan

Tijd voor verandering. Verhoog de waarde van jouw appartementencomplex én versterk de wijk. Download de brochure om nader kennis te maken met Blokje Op of vraag een quickscan aan. Dan weet je binnen no-time welke optop-mogelijkheden er zijn.

Brochure, quickscan of contact aanvragen

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!