Vorige
Blog

Bakkie keetkoffie met uitvoerder Jan Pronk

Als uitvoerder begin je de dag uiteraard met een bakkie keetkoffie. Van het zwarte goud word je immers alert, wakker en het is het perfecte begin van de dag. Zeker voor onze harde werkers op de bouw. Jan Pronk, uitvoerder, beantwoord onder het genot van een bakkie keetkoffie 5 vragen over zijn project TudorPark in Hoofddorp. 

Vertel, op wat voor project zit je? 

‘Een van onze grootste gebiedsontwikkelingen TudorPark in Hoofddorp. Daar ben ik als uitvoerder samen met het team verantwoordelijk voor de deelplannen Brighton Court en Canterbury. Dit zijn deelplannen met complexe woningbouw'. 

In welke fase zit het project nu? 

‘We zitten nu in voorschouw en oplevering van deelplan Brighton Court. Brighton Court bestaat uit 16 ruime twee-onder-een kapwoningen en 50 bijzondere eengezinswoningen gelegen aan de oostkant van Somerset en ten zuiden van Windsor Court. 

Het slotstuk van TudorPark is Canterbury en ligt ook aan de Oostkant naast Brighton Court. Canterbury fase 1 en 2 bevinden zich nu in de realisatiefase en de bouw van Canterbury fase 3, 4 en 5 volgen’. 

Wat is jouw rol binnen dit project? 

‘We zijn aan het bouwen, voorschouwen en opleveren - dus eigenlijk doen we alles met elkaar. Bouwen kun je niet alleen. We zijn goed op elkaar ingespeeld, we houden elkaar op de hoogte tijdens de dagstart en we delen de rest van de dag alle vorderingen met elkaar. Dat is fijn! We hebben te maken met een krappe bouwtijd, dus we moeten door. Zeker in de drukke periodes, zoals nu wanneer alles tezamen komt. We moeten hier en daar duwen en trekken en dat moeten we als team dragen. Gelukkig gebeurt dat ook’.  

‘Daarnaast is onze samenwerking gebaseerd op het verbeteren van de kwaliteit. Hoe beter we samenwerken en onze individuele taken uitvoeren, des te beter kunnen we van elkaar leren en optimalisaties doorvoeren. We spreken en moeten ook dezelfde taal blijven spreken’.  

‘Als we het dan toch specifiek over mijn rol hebben, dan ben ik verantwoordelijk vanaf de begane grond als we starten met de bouw tot aan de afbouw. Ik trek echt de kar buiten, zodat de metselaar door kan, de pannen en zonnepanelen op het dak gaan en de schilder aan de slag kan. Hier controleer ik of alles in orde is en of er nog acties nodig zijn. Er is sprake van een wisselwerking met mijn collega uitvoerder. Vanaf de afbouw neemt hij het over en tot slot lopen we samen bij de opleverfase de woningen door om de laatste punten te controleren’.  

De bouw van Canterbury, het laatste deelplan van TudorPark!

We houden elkaar goed op de hoogte, dat blijft belangrijk in een team!

Wat vind jij buitengewoon aan dit project? 

’Wat TudorPark zo buitengewoon maakt is de tudorstijl van de woningen. Het zijn geen eenvoudige woningen. Van twee-onder-een-kapwoningen naar rijtjeswoningen tot aan de appartementengebouwen. Elke woning binnen elk deelplan heeft weer andere details, waardoor wij als uitvoeringsteam tot in de kleine puntjes bezig zijn om de bouw in goede banen te leiden. Al die variatie maakt het leuk en uitdagend’.  

'Bovendien is het mooi om te zien hoe de eerdere fases vorm hebben gekregen. Van mooie pleintjes tot aan de wateren met groen. Bewoners richten hun tuinen prachtig in. Kinderen spelen op straat. Daar doen we het allemaal voor. Een fijne, groene buurt voor iedereen!' 

Wat is de grootste uitdaging binnen dit project? 

‘Het is elke dag weer een puzzel die we met elkaar moeten oplossen. Naast het feit dat de bouw afhankelijk is van mogelijke omgevingsfactoren, is de veiligheid op de bouw een van de belangrijkste pijlers waar we scherp op zijn. Alle factoren moeten we monitoren en op elkaar afstemmen. Het is allemaal maatwerk’. 

Wie verdient volgens jou een compliment binnen dit project, en waarom? 

‘Het hele team verdient een compliment! Geen twijfel over mogelijk en dat zal ik blijven roepen. Wij ontwikkelen en bouwen niet alleen, dat doe je samen. We helpen en verbeteren elkaar. Leren bij doen en blijven communiceren!’ 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.