Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en Amvest (her)ontwikkelen Belcanto-terrein

Dura Vermeer Bouw Midden West en Amvest hebben overeenstemming bereikt over het gezamenlijk ontwikkelen van het Belcanto-terrein in Haarlem. Dura Vermeer en Amvest gaan samen verder onder de ontwikkelcombinatie ‘Rootz CV’.

Rootz
De ontwikkelcombinatie gaat op het Belcanto-terrein het plan Rootz creëren; een duurzaam en nieuw stuk stad in Haarlem. Het plan voorziet in realisatie van circa 685 appartementen in diverse woonblokken met ca. 2.800 m2 BVO commerciële ruimte en circa 500 gebouwde parkeervoorzieningen. Er worden zowel koop-als huurwoningen gerealiseerd in verschillende segmenten.

Sociaal en gezond
Het thema van Rootz is ‘Sociaal en gezond’ en draagt bij aan een duurzame verstedelijking. Klimaatadaptatie is een integraal onderdeel van de ontwikkelopgave en stedelijke functies worden nauw verbonden met het te creëren groene landschap. Het project als geheel, maar ook gebouwen afzonderlijk, creëert gemeenschappen waar huidige en toekomstige bewoners zich thuis voelen. Het Belcanto-paviljoen, een deel van het oud belastingkantoor, is straks het hart van het project waar wonen, werken, leven, ontmoeten en bewegen samenkomt.

Schalkwijk
Het Belcanto-terrein is onderdeel van de herontwikkeling van de leegstaande kantoorzone in Schalkwijk Midden. Het gebied, gelegen tussen winkelcentrum Schalkwijk en het Spaarne Gasthuis Zuid, ondergaat de komende jaren een transformatie tot een aantrekkelijk, levendig en groen woonwerkgebied.

Rootz CV beoogd eind 2022 aanvang te maken met de werkzaamheden. Het stedenbouwkundig plan is uitgewerkt door Rijnboutt. Daarnaast neemt Boelens de Gruyter samen met Rootz CV een gedeelte van de planontwikkeling voor haar rekening.

 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.