Vorige
Nieuws

Schalkwijk is binnen enkele jaren een nieuwe woonwijk rijker: Wickengaard

In het knusse Schalkwijk, net onder Utrecht, verrijst project Wickengaard. De nieuwbouwontwikkeling telt in totaal 33 woningen: 8 rijwoningen, 11 appartementen, 10 twee-onder-een-kapwoningen, 3 vrijstaande woningen en een kavel. De grondgebonden woningen zijn allen nul-op-de-meter, dus dat betekent heel weinig tot geen energielasten. Hier woon je in een oude perenboomgaard, achter de Wickenburghselaan. Tussen het groen, en tegelijkertijd dicht bij het centrum. De opzet van de woonwijk is speels. De woningen hebben een jaren dertig stijl met een landelijke twist en verspringen langs een nieuw lint aan het water of aan een korte, autoluwe dwarsstraat.  

Voorbereidingen bouw

Dura Vermeer Bouw Midden West, initiatiefnemer en ontwikkelaar van het project, is op dit moment bezig de locatie geschikt te maken voor de bouw. Het terrein dient gedurende een periode van zes tot acht maanden voorbelast te worden met een zandlaag die op de bestaande grondlaag wordt aangebracht. De perenboomgaard zal hiermee verdwijnen. De ‘peren’ zullen wel altijd in gedachten van de bewoners van Schalkwijk blijven, met dank aan mevrouw Korporaal-Blokland uit Houten. Zij heeft de straatnaam voor de nieuwe wijk bedacht, namelijk Conferencelaan, genoemd naar een perenras. Een deel van de perenbomen blijft behouden en zijn terug te vinden in diverse tuinen in Wickengaard.  

Start verkoop appartementen

Na een succesvolle verkoop van de 21 grondgebonden woningen, gaan later dit jaar de 11 startersappartementen in verkoop. Het appartementengebouw met drie verdiepingen en een mooie entree voelt aan als een groot landhuis. De appartementen zijn licht en hebben een oppervlakte variërend van circa 50 m² tot 78 m². Zie jij jezelf hier wel wonen? Blijf op de hoogte via www.wickengaard.nl.  

De 11 startersappartementen gaan binnenkort in verkoop

Gezellig wonen in Schalkwijk

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.