Vorige
De Vlootschouwer

Sociale huurappartementen met zorg in de buurt

Op de oude locatie van het Albeda collega in Maassluis heeft Dura Vermeer een nieuw woongebouw gebouwd met elf woonlagen. In opdracht van woningcorporatie Maasdelta Groep en FSG Schiedam zijn zeventig sociale huurappartementen voor senioren gebouwd. Op de begane grond vestigt Franciscus Gasthuis & Vlietland een polikliniek. Vanuit de kliniek wordt medische zorg en diagnostiek geboden aan alle inwoners van Maassluis en omgeving. Er komt ook een apotheek en er is ruimte vrij voor een huisarts of andere zorgverlening.

Wonen met zorg

Maasdelta Groep is een middelgrote woningcorporatie dat zich inzet voor een ruim aanbod aan duurzame en betaalbare woningen. Door sloop en nieuwbouw vernieuwd Maasdelta Groep complete wijken, waarbij De Vlootschouwer een “stepping stone” is. In goed overleg met de gemeente Maassluis is ervoor gekozen om op deze locatie een woontoren van zeventig appartementen te realiseren. Deze locatie naast het woonzorgcentrum is uitermate geschikt om invulling te geven aan de vraag: wonen met zorg. De integratie van een polikliniek, huisartsenpost en andere zorgverlening, verhoogt de geschiktheid voor de doelgroep ouderen.

Mark Witberg, projectontwikkelaar bij Maasdelta Groep: “Maasdelta Groep was op zoek naar een ontwikkelende bouwer die naast bouwkundige kennis ook ruime ervaring heeft in het ontwerpproces en de verantwoordelijkheid draagt voor het ontwerp. Voor de ontwikkeling van zorggebouw de Vlootschouwer heeft Maasdelta Groep in Dura Vermeer een goede partner gevonden. Dura Vermeer is open en eerlijk, heeft oog voor detail en is proactief. De communicatie verliep prettig en de kwaliteit van het product is 100%. Dura Vermeer maakt bewuste keuzes als het gaat om onderaannemers en adviseurs en samen zijn we tot een gezonde aanneemsom gekomen.”

Het gebouw omvat vijf woningtypen en een karakteristieke plint. In het ontwerp is rekening gehouden met de aanhoudende klimaatveranderingen. Zowel op het dak als het terrein eromheen wordt waterberging toegepast.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!