Vorige
De Vlootschouwer

Sociale huurappartementen met zorg in de buurt

Op de oude locatie van het Albeda collega in Maassluis bouwt Dura Vermeer een nieuw woongebouw met elf woonlagen. In opdracht van woningcorporatie Maasdelta Groep en FSG Schiedam komen hier zeventig sociale huurappartementen voor senioren. Op de begane grond vestigt Franciscus Gasthuis & Vlietland een polikliniek. Vanuit de kliniek wordt medische zorg en diagnostiek geboden aan alle inwoners van Maassluis en omgeving. Er komt ook een apotheek en er is ruimte vrij voor een huisarts of andere zorgverlening.

Wonen met zorg

Maasdelta Groep is een middelgrote woningcorporatie dat zich inzet voor een ruim aanbod aan duurzame en betaalbare woningen. Door sloop en nieuwbouw vernieuwd Maasdelta Groep complete wijken, waarbij De Vlootschouwer een “stepping stone” is. In goed overleg met de gemeente Maassluis is ervoor gekozen om op deze locatie een woontoren van zeventig appartementen te realiseren. Deze locatie naast het woonzorgcentrum is uitermate geschikt om invulling te geven aan de vraag: wonen met zorg. De integratie van een polikliniek, huisartsenpost en andere zorgverlening, verhoogt de geschiktheid voor de doelgroep ouderen.


De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting in de zomer van 2021. Het gebouw omvat vijf woningtypen en een karakteristieke plint. In het ontwerp is rekening gehouden met de aanhoudende klimaatveranderingen. Zowel op het dak als het terrein eromheen wordt waterberging toegepast.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!