Vorige
Groot onderhoud N279

Provinciale weg N279 veiliger, groener en gezonder

Het verbeteren van de verkeersveiligheid en biodiversiteit

Noord-Brabant
2022
Bedrijfsleven

In opdracht van de provincie Noord-Brabant heeft Dura Vermeer het groot onderhoud uitgevoerd aan de provinciale weg N279 tussen Asten en Meijel.

Het groot onderhoud aan de N279 is met succes afgerond. In opdracht van de provincie Noord-Brabant heeft Dura Vermeer het groot onderhoud uitgevoerd aan de provinciale weg N279 tussen Asten en Meijel. Het wegdek, dat deels nog uit oud cementbeton bestond, kreeg voor een deel nieuw stiller asfalt. Dura Vermeer heeft daarnaast de verkeersveiligheid en de biodiversiteit verbeterd.  

Geluidsreducerend asfalt 

De werkzaamheden werden uitgevoerd in zes deelgebieden met hierbij wisselende afsluitingen. In de eerste fase werd het asfalt gefreesd en nieuw asfalt aangebracht. Het nieuwe asfalt is geluidsreducerend. Ook werden de asbestvoegen uit het beton gezaagd en gesaneerd en over de gehele lengte van het werk werd naast de weg bermcrete aangebracht. Een bermcrete is een verharde strook van beton naast de weg, zodat auto’s niet direct in een zachte berm terecht komen.  

Veiligheid  

Om de veiligheid te verbeteren werd de kruising bij de Buizerdweg, vervangen voor een rotonde. Een groot hoogtepunt! Hiervoor werd eerst een bypass aangelegd, zodat het verkeer veilig kon passeren en minimale hinder ondervond. Verderop in het werk werden de oude oversteken aangepakt en veiliger gemaakt. Zo werd ter hoogte van de oversteek van de mountainbikeroute bijvoorbeeld een middengeleider gemaakt om deze veiliger te maken.  

Groener en gezonder  

Naast het werken aan de veiligheid van de N279, is de N-weg ook groener en gezonder gemaakt. Parallel langs de N279 ligt de Eeuwelsche Loop. Deze scheidt, samen met de N279, het natuurgebied de Grote Peel van het stuk natuur dat ten noorden van de N279 ligt. Om dit in contact met elkaar te laten komen is er een faunatunnel onder de N279 aangebracht. Om de watergang te overbruggen is een duiker geplaatst, zo kunnen dieren de Eeuwelsche Loop oversteken waarna ze vervolgens in een tunnel onder de N279 geleid worden.   

1
4
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Roelant Veldboer

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Regio Limburg, Regio Gelderland
Roelant Veldboer