Vorige
Aanleg nieuwe rotonde

Knalhutteweg Enschede

Enschede
2023
Gemeente
Infra

In opdracht van de gemeente Enschede heeft Dura Vermeer de kruising bij de Knalhutteweg – Het Stroink vervangen voor een rotonde. Bij de kruising in Enschede ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties. De gemeente heeft Dura Vermeer daarom gevraagd om de kruising te vervangen voor een rotonde en te zorgen voor een veilige oversteek.

Voorbereidende werkzaamheden

De gemeente Enschede en Dura Vermeer vormen samen het bouwteam. In de voorbereiding is de schets van de rotonde aangeleverd door de gemeente. Voor het ontwerp en de voorbereidende werkzaamheden is  samengewerkt met Anacon Infra. De gemeente heeft de schets samen met stakeholders in de buurt, openbaar vervoerders en nutsbedrijven in vijf maanden tijd uitgewerkt tot een uitvoeringsontwerp.

Verminderen hittestress

De kruising was voorheen erg groot, met veel asfaltverharding. Door de kruising te vervangen door een rotonde met minder asfaltverharding, wordt de hoeveelheid hitte-absorberende oppervlakte verminderd. Dit is gunstig voor klimaatadaptatie, omdat er meer ruimte komt voor groene beplanting, wat kan bijdragen aan het verminderen van hittestress en het creëren van een koelere omgeving.

Groener en gezonder

Naast het werken aan de veiligheid van de Knalhutteweg, is de rotonde ook groener en gezonder gemaakt. De rotonde heeft een groene uitstraling gekregen door middel van planten en daarnaast zijn de bermen groen ingericht. Ook wordt er door bomen te planten een laan gecreëerd langs de Knalhutteweg.

Op naar Net Zero

Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Elke dag opnieuw. Wij hebben een kraakhelder doel. Nul CO2-uitstoot vóór 2050. Dit lukt ons niet alleen: met al onze collega’s en iedereen in de keten kunnen we de teller versnellen. Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’. Meer weten?

OP NAAR NET ZERO

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!