Vorige
Hoornbrug Rijswijk

Renovatie Hoornbrug in Rijswijk

Rijswijk, Zuid-Holland
2022-2023
Provincie
Techniek

Dura Vermeer heeft in samenwerking met onder andere Hillebrand, EPC, Rowij en Krenvoord diverse renovatiewerkzaamheden aan de Hoornbrug uitgevoerd om deze weer toekomstbestendig te maken.

De renovatiewerkzaamheden bestonden onder andere uit het vervangen van de E-installaties, het deels vervangen en aanpassen van het mechanische deel van de brug, het verplaatsen van verkeersseinen en afsluitbomen en aanpassen van de wegindeling. Zo zijn het voetpad en dubbelzijdig fietspad op hetzelfde niveau gebracht. Eerder lag het fietspad op hetzelfde niveau als het wegdek voor wegverkeer. Door deze aanpassingen is de Hoornbrug veiliger voor alle weggebruikers.


De komende periode zijn er nog diverse werkzaamheden aan de brug nodig. Zo vinden er in en buiten de kelder nog diverse betonreparaties plaats, wat betekent dat de onderdoorgang van de Delftweg hierdoor tot eind maart gestremd voor autoverkeer blijft. Daarnaast krijgt het brugwachtershuisje een opknapbeurt, vindt er conservering van leuningen plaats en wordt de brugkelder voorzien van nieuwe verlichting en markering voor looproutes.

Om de brug weer operationeel te krijgen voor het vaarverkeer worden diverse installaties (o.a. seinen, slagbomen, noodstop en noodaandrijving) in bedrijf gesteld en uitvoerig getest om veilige bediening te garanderen. Daarnaast worden ook de communicatiesystemen voor de brugbediening op afstand (brug wordt eerst lokaal bediend) geïnstalleerd.

Lees meer van Dura Vermeer Techniek Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!