Vorige
Stuwen en gemalen samenwerking

Raamovereenkomst herbouw en renovatie

Wij zorgen voor droge voeten

Overijssel & Drenthe
2019 - 2023
€ 1.930.000
Bouwteam
Waterschappen
Infra

Dura Vermeer heeft vier gemalen en twee stuwen vervangen die niet meer voldeden aan de huidige normen voor veiligheid en waterbeheer. Dura Vermeer verzorgde deze vernieuwing als onderdeel van een samenwerking tussen Waterschap Drents Overijsselse Delta en vier bouwers. Binnen deze samenwerking worden in vier bouwteams in een periode van vier jaar 60 stuwen en gemalen gerenoveerd. 

Gemaal 't Raasje

Visvriendelijk

Gemaal 't Raasje is nu voorzien van een nieuwe, visvriendelijke pompset die maar liefst 98% van de vis onbeschadigd door het gemaal leidt.

Circulaire gemaalbak

Gemaal Zwartemeerpolder is voorzien van een circulaire gemaalbak.

CIRCULAIRE BOUWMATERIALEN

Tijdens de renovatietrajecten werd continu stilgestaan bij duurzaamheid. Bij de vervanging van het gemaal Zwartemeerpolder gebruikte Dura Vermeer bijvoorbeeld een circulaire gemaalbak. Deze gemaalbak was over van een voormalig gemaal en werd beschikbaar gesteld door het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Het ontwerp is vervolgens aangepast op de bestaande gemaalbak om een duurzame bedrijfsvoering te realiseren. Verder zijn onderdelen die richting het einde van hun technische levensduur gingen, maar nog wel enkele jaren mee konden, ingezet als reserveonderdelen voor andere gemalen.

Timelapse renovatie gemaal Slangenweg

Dronefoto van stuw Watermaten

Stuw Watermaten

Stuw Watermaten kreeg een vispasage.

Dronefoto van stuw Watermaten

Flinke opknapbeurt

Tegelijkertijd werd de stuw bij Westerbork flink opgeknapt.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!