Vorige
Stuwen en gemalen samenwerking

Raamovereenkomst herbouw en renovatie

Wij zorgen voor droge voeten

Drenthe en Overijssel
2019 - 2023
Infra

Dura Vermeer vervangt vier gemalen en twee stuwen die niet meer voldoen aan de huidige normen voor veiligheid en waterbeheer. Dura Vermeer verzorgt deze vernieuwing als onderdeel van een samenwerking tussen Waterschap Drents Overijsselse Delta en vier bouwers. Binnen deze samenwerking worden in vier bouwteams in een periode van vier jaar 60 stuwen en gemalen gerenoveerd. 

Visvriendelijk

Het gemaal is nu voorzien van een nieuwe, visvriendelijke pompset die maar liefst 98% van de vis onbeschadigd door het gemaal leidt.

Circulaire gemaalbak

Gemaal Zwartemeerpolder is voorzien van een circulaire gemaalbak.

CIRCULAIRE BOUWMATERIALEN

Tijdens de renovatietrajecten werd continu stilgestaan bij duurzaamheid. Bij de vervanging van het gemaal Zwartemeerpolder gebruikte Dura Vermeer bijvoorbeeld een circulaire gemaalbak. Deze gemaalbak was over van een voormalig gemaal en werd beschikbaar gesteld door het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Het ontwerp is vervolgens aangepast op de bestaande gemaalbak om een duurzame bedrijfsvoering te realiseren. Verder zijn onderdelen die richting het einde van hun technische levensduur gingen, maar nog wel enkele jaren mee konden, ingezet als reserveonderdelen voor andere gemalen.

Werkzaamheden bij gemaal Slangeweg.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Arnold Visch

Bedrijfsleider Regio Overijssel, Regio Gelderland
Arnold Visch