Vorige
Terreininrichting Dudok aan Diep Groningen

De schakel tussen de binnenstad en het Ebbingekwartier

Groningen
2023 - 2024
Infra

Dura Vermeer Jansma werkt in opdracht van gemeente Groningen aan de terreininrichting rondom het voormalige tankstation en Dudok gebouw in Groningen. De plek van het voormalig tankstation aan de Turfsingel aan de noordzijde van de Diepenring (Dudok aan het Diep) wordt heringericht tot een openbare plek met meer ruimte voor groen, meer verblijfskwaliteit en meer kansen voor ontmoeting en recreatie op en aan het water. Voor de werkzaamheden wordt gebruikgemaakt van elektrisch materiaal en materieel om de uitstoot te verminderen. 

Voor het toevoegen van verblijfskwaliteit wil de gemeente van de Dudok aan het Diep - locatie, een plek maken voor recreatief gebruik, als schakel tussen de binnenstad en het Ebbingekwartier. 

Ontwerp

In 2019 is de eerste stap gezet met een ontwerpprijsvraag. Die ontwerpprijsvraag voor de restauratie van het rijksmonumentale gebouw naar ontwerp van Dudok en de herinrichting van de directe omgeving is in 2019 gewonnen door de architectencombinatie Marseille Buiten en IRIS Architecten. Het schetsontwerp is in 2021 door deze architectenbureaus gaandeweg uitgewerkt tot een definitief ontwerp

 

OP NAAR NET ZERO

Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Elke dag opnieuw. Wij hebben een kraakhelder doel. Nul CO2-uitstoot vóór 2050. Dit lukt ons niet alleen: met al onze collega’s en iedereen in de keten kunnen we de teller versnellen. Ook dit initiatief telt op naar nul uitstoot. Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’. Meer weten?

OP NAAR NET ZERO

Lees meer van Dura Vermeer Jansma Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!