Vorige
Suurhoffbrug

Tijdelijke verbinding

Belangrijke schakel tussen de Maasvlakte en Rotterdam

Oostvoorne
2020 - 2022
Consortium
Rijkswaterstaat
Infra

Dura Vermeer heeft vanuit aannemerscombinatie Stipt samen met Besix, Hollandia Infra en Mobilis TBI in opdracht van Rijkswaterstaat de nieuwe tijdelijke Suurhoffbrug in de A15 bij Oostvoorne gerealiseerd. De bestaande brug is in 2021 gerenoveerd en parallel aan deze brug is een tijdelijke stalen boogbrug van 200 meter geplaatst. Beelden van deze nachtelijke invaaroperatie gingen de hele wereld over. In de toekomst wordt de bestaande brug helemaal vervangen door een nieuwe oeververbinding. 

Plaatsen liggers

Het plaatsen van de 14 liggers vond plaats vanachter het landhoofd op de zuidelijke oever, waarbij de 450-tons telekraan stond opgesteld op een 6,5 m hoog EPS-massief.

TIJDELIJKE BRUG

De Suurhoffbrug is gebouwd in 1973. Sinds die tijd is de hoeveelheid en het gewicht van het vrachtverkeer enorm toegenomen. Het is dan ook de bedoeling dat de brug uiteindelijk wordt vervangen door een nieuwe oeververbinding. Tot die tijd wordt gebruik gemaakt van de gerenoveerde bestaande brug en de nieuwe, tijdelijke, brug ernaast. Het verkeer richting de Maasvlakte blijft gebruik maken van de bestaande brug. Het verkeer richting Rotterdam rijdt vanaf eind 2021 over de nieuwe tijdelijke brug. Op deze wijze wordt de bestaande brug minder belast en kan hij nog mee tot de nieuwe oeververbinding een feit is.

VERBINDINg

De Suurhoffbrug is misschien niet zo bekend als andere bruggen in Rotterdam, maar wel erg belangrijk voor de economie van de regio Rijnmond. Het is de enige verbinding naar de Maasvlakte en daarom onmisbaar voor het havengebied Rotterdam en de rest van Nederland. De stalen brug ontsluit het eiland Voorne Putten met de gemeenten Brielle en Westvoorne. 

Lees meer van Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!